Ekran gidiyor fanlar hızlanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Astropa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 514

Astropa

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, sistemi kuralı 1,5 ay oldu. birkaç haftadır yaşadığım problem ekran gidiyor, sesler gelmekte, klavye ve fare çalışır vaziyette. Problem RDR 2 oynarken oluyor. bir defa da RDR 2 sonrası FC24 oynarken oldu. ekran no signal diyor fanlar Max hızda çalışıyor.

Geçenlerde ekran kartı ve işlemci için aynı anda stres testi yaptım 4 saat boyunca PC sorunsuz çalıştı. RAM'i ve SSD'yi de kontrol ettim problem yok. Güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi? Model Corsair CX750 80Plus Bronze. bir de önemi olur mu bilmiyorum PC boştayken saniyelik fanlar hızlanıyor ve düzeliyor.

Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde ekran kartı ile işlemci anlık yükseldiğini görüyorum. Sürücüleri silip geri yükledim düzelmedi hatta daha sık olmaya başladı. Boştayken sistemde problem yok yük altında da sıkıntısız çalışıyor ama ne hikmetse RDR 2 oynarken oluyor.

PSU'dan olabilir mi veya prizden akım korumalı priz mi almam gerekiyor veya topraklamalı priz. Sorun olduğunda sesler gelmekte bu PSU'dan kaynaklanmadığına mı işaret. Recep abi yardımcı olursan sevinirim çok yazı okudum çözemedik.

• RAM Corsair Vengeance 16 GB 5200 MHz CL40 Intel XMP 3.0 DDR5
  • SSD Kingston NV2 1TB NVMe PCI-e 4.0 M.2 SSD
  • Ekran kartı ASUS 4070 Super EVO OC 6400MHz OC
  • Anakart ASUS Prime A620-E CSM
  • İşlemci AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0 GHz 32 MB 6 çekirdek

Bu arada kablolamadan pek anlamam benim yerime PC mühendisi abi yaptı birkaç konuda dikkat çekmiş benim kablolar bu vaziyette

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-28 saat 21.39.57_c98016f6.webp
    WhatsApp Görsel 2024-08-28 saat 21.39.57_c98016f6.webp
    97,6 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP/EXPO açıksa kapatıp deneyin. PSU kaynaklı olma ihtimali var ama düşük. PSU'nuz için 12VHPWR kablosu var mı? Yoksa 12VHPWR çıkışmı bir modele terfi edebilirsiniz.

Tabi ekran kartının sorunlu olabileceğini de belirteyim.

Sorun PSU'da gibi gözüküyor hocam, bende aynı sorunu RX 580 ekran kartıyla 12v kanalından 264 watt verebilen bir PSU ile yaşadım, hala aynı güç kaynağını kullanıyorum undervolt ile sorunu kısmen çözebilmiştim. Ben yine de yakında daha kaliteli bir PSU'ya geçeceğim.

Bir de olay görüntüleyicisinde hata varsa koduyla birlikte söylebilir misiniz? Onun dışında geçici çözüm olarak undervolt denenebilir.

Sistemin kapandığı vakte ait birkaç hata mevcut. ASUS Software Manager hizmeti beklenmeyen bir şekilde sonlandırıldı. var bu daha önceki olan olaylarda baktığım da da vardı. Belki de kasadan kapattığım içindir.

sorun düzelmedi maalesef tekrarlandı bugün.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt