Ekran kartı alırken hangi testler yapılmalı?

oğuz sasi 42

Yetkin
Yer
cehennem
Selamlar. 2.el RTX 3070 almayı düşünüyorum. Almaya gittikten sonra veyahut adamdan isteyeceğim testler ne olmalı? Daha önce ekran kartı aldım fakat hiç böyle güçlü bir kartı 2.el almadım o yüzden tedirginim. Ek olarak hangi modelleri tercih etmeliyim şu an alabildiğim 5 adet ekran kartı var hepsinin modelleri farklı.

iChill - RTX 3070
Gainward - RTX 3070
Zotac - RTX 3070
Lenovo - RTX 3070
Gigabyte - RTX 3070

Biliyorum marka model o kadar önemli değil fakat satmak istediğimde de elimde kalmamasını istiyorum bir yandan da.

OCCT ve FurMark testi yapabilirsiniz. FurMark testinde hotspot'u da kontrol edin.

Biliyorum marka model o kadar önemli değil fakat satmak istediğimde de elimde kalmamasını istiyorum bir yandan da.
Lenovo için bir şey diyemeyeceğim fakat diğerleri daha kolay satılır muhtemelen.

OCCT ve FurMark testi yapabilirsiniz. FurMark testinde hotspot'u da kontrol edin.

Lenovo için bir şey diyemeyeceğim fakat diğerleri daha kolay satılır muhtemelen.
Anladım hocam sadece OCCT ve FurMark mı yapayım? Kaç dakika yapılacak ikisi peki?

En az 15 dakika FurMark testi yapıp gpu/hotspot varsa VRAM sıcaklıklarını kontrol edin, OCCT ile de 15 dakika VRAM testi yapın.

@oğuz sasi

Kartın soğutma kısmının, fan vs. Kozmetik durumunu da kontrol edin, güç giriş pinlerinde kararma gibi bir durum var mı ona da bakın.

• Test uygulamaları ile kartın test edilmesi - OCCT, FurMark, 3DMark vb. uygulamaları kullanmak (kartın sıcaklığı, hotspot sıcaklığı ve yüke girip girmediği, ekranda oluşabilecek görüntü sorunları kontrol edilebilir).
  • Uygulama ve oyun içi testler (oyun oynarken kartın sistem tarafından kullanım oranları, sıcaklığı ve uygulama/oyuna göre verdiği performansların diğer kullanıcılar tarafından yapılan testlerin sonuçlarına göre karşılaştırılması).
  • GPU-Z değerlerinin diğer kullanıcılar tarafından paylaşılanlarla karşılaştırılması.
  • Kartın görünüşü (soğutma fan yapraklarının kontrolü, fanların dönüşü, varsa ışıklandırmaların kontrolü, güç bağlantısı yapılan soketin durumu, genel temizliği).
  • Kartın daha önce açılıp açılmadığı ve termal macun yenilemesinin yapılıp yapılmadığı.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ederim. Bu gün bir mahalle bilgisayarcısına gittim ve 20 30 dakika sohbet ettik beni sıfır kart almaya yönlendirdi tabii ki her bilgisayarcının yaptığı gibi. 3070 Gibi kartlar için düşünceleri ise şöyle; 2.el 3xxx Serisi kartlar alınmaz, Mining yada çok fazla zorlanmış oluyorlar temizini bulsan bile görünüş de, testler de temiz görünür ama değildir tarzında bir şeyler söyledi. Testler de düzgün sonuç verip daha sonra sorun çıkartabileceğini imâ etti kısacası. Sizin düşünceniz nedir?

@oğuz sasi, gönül ister ki herkes sıfır kart alsın bütçe meselesi, sıfır ile ikinci el farkı çok oluyor bütçe dahilinde ikinci el kart kesinlikle alınabilir, yeter ki tamir görmemiş verileri iyi temiz bir kart olsun, mining yapılıp yapılmadığını kimse anlayamaz zaten, onu hiç düşünmeyin.

Anladım hocam teşekkür ederim son bir soru daha soracağım konuyla alakasız fakat siz benim GTX 1060 6GB arıza konuma da yazmıştınız sanırım o kartın arızası Chipset arızasıymış adam tekrar yaptırma 1 ay sonra yine bozulacak dedi bende tamam dedim. Bu chipset arızası PSU yüzünden olmuş olabilir mi? Yada başka bir parça yüzünden mi veyahut kendi kendine mi bozulmuştur? PSU'dan şüpheleniyorum çünkü markası Rampage.

Evet kart arızalı diyen benim, yaşlı kart arızalanması normal, PSU'dan şüpheleniyorsanız OCCT Power testi yapıp çıkış voltajlarını kontrol edin, özellikle 12v kısmını.

Evet kart arızalı diyen benim, yaşlı kart arızalanması normal, PSU'dan şüpheleniyorsanız OCCT Power testi yapıp çıkış voltajlarını kontrol edin, özellikle 12v kısmını.
Hocam sanırım bu testi yapabilmek için ekran kartına psu'dan gelen güç pinin de takılı olması lazım şu an gt 630 kullanıyorum haliyle pin girişi yok. Yine de bu test yapılabilir mi? Ek olarak bir zarar verme ihtimali var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…