Çözüldü Ekran kartı fan hızı %45'in üstüne çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wexiar

Uzman
Ekran kartı oyunlarda 90 dereceyi görüyordu, biraz bakayım dedim ama fanın ses çıkarmadığını fark ettim. Furmark'ta %100 yükte 86'ları görmesine rağmen fan hızı %45 üstüne çıkmıyor. Elimle ayarlamayı denedim, yine olmuyor. Palit GTX 1660 Super ekran kartı. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Custom fan profili oluşturmayı dene. AMD'de hem global, hem oyun başına profil oluşturuluyor.

Custom fan profili oluşturmayı dene. AMD'de hem global, hem oyun başına profil oluşturuluyor.
Afterburner'da otomatik fan ayarı kapanmış, sanırım ondan dolayı %45 e sabitlemişti kendini. O ayarı açınca düzeldi.

İfadeler: tap
Çözüm
Benim RX 470 kartımın da Zero bilmem ne diye bir özelliği var, belli bir yere kadar fanlar hiç dönmüyor, ses çıkarmamak için. Ben de ondan dolayı kurcaladığımda gördüm, fazla ısınıyordu. %100 yüklenmede bile fanlar %66'ye ayarlanmış.

Kendim profil yaptım, şimdi biraz ses yapıyor ama kulaklık takılıyken duymuyorum. Bilmiyorum niye öyle yapıyorlar. Kartlar çabuk bozulsun diye mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…