matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,
Bilgisayar fanlarını BIOS ve anakart yazılımıyla ayarlıyoruz evet ama ekran kartı fanlarını nasıl ayarlayabiliriz? BIOS'ta yaptığımız ayarlar ekran kartı için de geçerli oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,
Bilgisayar fanlarını BIOS ve anakart yazılımıyla ayarlıyoruz evet ama ekran kartı fanlarını nasıl ayarlayabiliriz? BIOS'ta yaptığımız ayarlar ekran kartı için de geçerli oluyor mu?
MSI Afterburner, AMD'nin driver programı, Nvidia'nın driver programlarına bak.

BIOS'dan GPU fanına karışabiliyor musun bilmiyorum ancak GPU Tweak ya da Afterburner ile o ayarları değiştirebilirsin. Ben olduğu gibi bırakıyorum. Ekran kartı üreticileri her senaryoya ayrı fan ayarı koyuyor zaten, ek ayara gerek duymuyorum.

Asus kartıma bazen bir bakıyorum fanlar çalışmayı bırakmış. Kendiliğinden duruyorlar ömrü uzatmak için falan.

Ekran kartı fanları gücünü direk karttan aldığı için BIOS onları göremiyor o yüzden sadece ekran kartı üreticisinin uygulamaları ile bunu yapabiliyoruz.

• ASUS: GPU Tweak III
  • MSI: Afterburner
  • Gigabyte: AORUS Engine
  • EVGA: Precision X1
  • Zotac: FireStorm
  • Sapphire: TriXX
  • Palit / Gainward: ThunderMaster
  • Galax / KFA2: Xtreme Tuner Plus

Ekran kartı fanları gücünü direk karttan aldığı için BIOS onları göremiyor o yüzden sadece ekran kartı üreticisinin uygulamaları ile bunu yapabiliyoruz.

• ASUS: GPU Tweak III
  • MSI: Afterburner
  • Gigabyte: AORUS Engine
  • EVGA: Precision X1
  • Zotac: FireStorm
  • Sapphire: TriXX
  • Palit / Gainward: ThunderMaster
  • Galax / KFA2: Xtreme Tuner Plus
Power color amd icin özel bi program var mı hocam ?

BIOS'dan GPU fanına karışabiliyor musun bilmiyorum ancak GPU Tweak ya da Afterburner ile o ayarları değiştirebilirsin. Ben olduğu gibi bırakıyorum. Ekran kartı üreticileri her senaryoya ayrı fan ayarı koyuyor zaten, ek ayara gerek duymuyorum.

Asus kartıma bazen bir bakıyorum fanlar çalışmayı bırakmış. Kendiliğinden duruyorlar ömrü uzatmak için falan.
Sadece bios ekranında ki fan eğrilerini halletsem yeter heralde hocam. Silent modda oldugu icin hic bir zaman yüzde 30 u geçmiyordu fanlar normalde