Ekran kartı fiyatı zamları sandığınızdan daha fazla olabilir mi?

murim

Uzman
Şöyle bir haber gördüm de bu işi ciddi bilen kişiler doğruluğunu söyleyebilirler mi? Çünkü bayağı korkutucu. Ona göre gerekirse kredi çekme durumları var da.

Büyük ihtimalle gerçekleşebilicek bir son. Sadece GPU'lar değil, birçok teknolojik alet için geçerli.

Kimse 1-2 sene boyunca sistem toplamazsa eşek gibi düşecek o fiyatlar.
Maalesef düşmeyecek, AI bunu engelleyen kısım oldu. Lütfen Nvidia'yı ve AMD'yi sadece oyunculara hitap eden firmalar olarak görmeyelim. Ülkeler, ordular, firmalar, AI firmaları ve daha yüzlerce farklı alanda özellikle Nvidia at koşturuyor.

AI daha fazla geliştikçe donanım pazarına olan yayılım azalacak, donanım lükse çıkacak ve AI destekli bulut servisleri çağı başlayacak.

Evet oyuncu pazarı önemsizleşti, çıkan oyunlar beş para etmez hale büründü, o yandan haklısınız.

Büyük ihtimalle gerçekleşebilecek bir son. Sadece GPU'lar değil, birçok teknolojik alet için geçerli.

Almanya'da stoklar yenilenemiyor haberleride var sanırım en güzeli elimi çabuk tutmak.

Kimse 1-2 sene boyunca sistem toplamazsa eşek gibi düşecek o fiyatlar.
Son kullanıcının bu şirketlerden bir şey talep etmemesi onlar için daha kârlı. Tüm kapasitelerini veri merkezleri ve yapay zeka için ayırırlar, artık bizim gibi müşterilerden elde ettikleri kazanç onlara çok önemsiz hatta gereksiz sorumluluk gibi geliyor.

Bu yüzden RTX 3080’imi tanıdığa yaklaşık 10 bine sattım. Üzerine biraz ekleyip 20 bin civarına RTX 3090 bulunca onu aldım. 24 GB VRAM bana fazlasıyla yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…