emrebilgin
Çalışkan
Kablolamayı yapamadım şu yeni soket aklımı karıştırdı

12 PIN'lik PCIE'ye. Eger kartinizda bir 12lik girip kablo 2 6'liga donuyorsa cikan kablolari CPU\PCIE yazanlara takacaksiniz.
Kafa karıştıracak bir durum yok. Ekran kartınız 12VP PWR kullanıyorsa kablonun bir ucu ekran kartınıza, diğeri PSU'ya takılacak.
6 pinliklere GPU'ya, 12 pinligi PSU'ya yada iki tane 6'ligi GPU'ya, 2 tane 6'ligi PSU'ya.Merhaba ekran kartım 4060 eski soket 12 VP PWR girişi olan ve PCI-e 2 çıkışı olan kablo var onu mu direk kullanmalıyım ekran kartı için yoksa normal 2 tarafı 8'li pin var eski sistem onu mu?
Eki Görüntüle 63031
12 pın'lik PCI-e'ye. Eger kartinizda bir 12'lik girip kablo 2 6'liga donuyorsa cikan kablolari CPU\PCIE yazanlara takacaksiniz.
Merhaba ekran kartım 4060 eski soket 12 VP PWR girişi olan ve PCI-e 2 çıkışı olan kablo var onu mu direk kullanmalıyım ekran kartı için yoksa normal 2 tarafı 8'li pin var eski sistem onu mu?
Eki Görüntüle 63031
Hocam pardon 6lik dediklerim 8lik kablo olacak12 pinli kablo 2 8'lik kabloya dönüyor, üzerlerinde PCI-e yazıyor fotoğrafta attığım. Kafamdaki soru şu: 12 pinliyi takıp bir 8'liği ekran kartına mı takmalıyım diğeri boş kalsın. Yoksa direk eski sistem 2 tarafı da 8 pinli olan kabloyu mu kullanayım?
Merhaba ekran kartım 4060 eski soket 12 VP PWR girişi olan ve PCI-e 2 çıkışı olan kablo var onu mu direk kullanmalıyım ekran kartı için yoksa normal 2 tarafı 8'li pin var eski sistem onu mu?
Eki Görüntüle 63031
Hocam pardon 6'lik dediklerim 8'lik kablo olacak.
Eski sistem ve 12'lik arasinda fark olmayacaktir. 12 pinlik takman kablolama acisindan iyi olacaktir ancak ben eski sistemi oneririm.
Bu bir kablo bir ucu 12 diğer ucu 2'ye ayrılıyor 8'li.
Bu bir kablo bir ucu 12 diğer ucu 2'ye ayrılıyor 8'li.
Tamam eski sistem dedik peki ilk fotoğraftan yola çıkarsak üstte bir cpu/pcıe soketi var bir de altta 2 tane var hangilerini kullanmalıyım fark eder mi?