Çözüldü Ekran Kartı güç kablosu nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrebilgin

Çalışkan
image.webp

Kablolamayı yapamadım şu yeni soket aklımı karıştırdı :) Help me.

Çözüm
Tamamdır teşekkürler 😊

Pardon ekran kartı paylaşıyorumEki Görüntüle 63038

Konudaki dördüncü mesajda elinizde tuttuğunuz kabloyu boş verin. Direkt iki tarafı da PCI-e 8 pinlik kablo vardır. Onu PSU'da boş olan CPU/ PCI-e soketlerinden uygun olan birine takıp, PCI-e yazan ucunu da ekran kartına takın. Ayıramazsanız; bir ucu sabit 8 pindir PSU'ya girer, diğer ucu 6+2 olarak bölünebilir.
Kafa karıştıracak bir durum yok. Ekran kartınız 12VP PWR kullanıyorsa kablonun bir ucu ekran kartınıza, diğeri PSU'ya takılacak.

Merhaba ekran kartım 4060 eski soket 12 VP PWR girişi olan ve PCI-e 2 çıkışı olan kablo var onu mu direk kullanmalıyım ekran kartı için yoksa normal 2 tarafı 8'li pin var eski sistem onu mu?

image.webp

12 pın'lik PCI-e'ye. Eger kartinizda bir 12'lik girip kablo 2 6'liga donuyorsa cikan kablolari CPU\PCIE yazanlara takacaksiniz.

12 pinli kablo 2 8'lik kabloya dönüyor, üzerlerinde PCI-e yazıyor fotoğrafta attığım. Kafamdaki soru şu: 12 pinliyi takıp bir 8'liği ekran kartına mı takmalıyım diğeri boş kalsın. Yoksa direk eski sistem 2 tarafı da 8 pinli olan kabloyu mu kullanayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ekran kartım 4060 eski soket 12 VP PWR girişi olan ve PCI-e 2 çıkışı olan kablo var onu mu direk kullanmalıyım ekran kartı için yoksa normal 2 tarafı 8'li pin var eski sistem onu mu?

Eki Görüntüle 63031

12 pinli kablo 2 8'lik kabloya dönüyor, üzerlerinde PCI-e yazıyor fotoğrafta attığım. Kafamdaki soru şu: 12 pinliyi takıp bir 8'liği ekran kartına mı takmalıyım diğeri boş kalsın. Yoksa direk eski sistem 2 tarafı da 8 pinli olan kabloyu mu kullanayım?
Hocam pardon 6lik dediklerim 8lik kablo olacak

Eski sistem ve 12'lik arasinda fark olmayacaktir. 12 pinlik takman kablolama acisindan iyi olacaktir ancak ben eski sistemi oneririm.

Eki Görüntüle 63031

Bu bir kablo bir ucu 12 diğer ucu 2'ye ayrılıyor 8'li.

Hocam pardon 6'lik dediklerim 8'lik kablo olacak.

Eski sistem ve 12'lik arasinda fark olmayacaktir. 12 pinlik takman kablolama acisindan iyi olacaktir ancak ben eski sistemi oneririm.

Tamam eski sistem dedik peki ilk fotoğraftan yola çıkarsak üstte bir CPU/PCI-e soketi var bir de altta 2 tane var hangilerini kullanmalıyım fark eder mi?

Geri
Yukarı Alt