Ekran kartında 8 GB VRAM yeter mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hamzademir1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    vram
Bütçe
Ekran Kartı için 14.500 TL 15.000 TL

hamzademir1

Yetkin
Yer
Türkiye
Merhaba,
8 GB VRAM ile oyunlarda en yüksek ayarlarda bir sorun yaşar mıyım? Ne bileyim 8 GB hiç içime sinmiyor ama uygun fiyatlılar da. Yorumu size bırakıyorum.

En yüksek ayarlarda oyunlarda God of War, Spider-Man Remastered gibi oyunlar onun dışında FPS oyunlarında bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşarsın. Gow Ragnarokta ve Forza 5 de VRAM sıkıntısı çekiyorum, 8GB'ı aştığı için oyunda fps droplar oluyor ayar düşürmek zorunda kalıyorum.

Artık önerileride, ilerleyen dönemlerde için 12 GB bile önermiyorlar mümkün mertebe.
Abartmaya gerek yok. 1080p için 12 GB yıllarca yeter.
@hamzademir1, İkinci elden RX 6800 XT alabilirsiniz. İlla sıfır istiyorsanız bütçenizi biraz artırıp 9060 XT almanızı öneririm. Bütçeniz artmazsa ve sıfır isterseniz RX 6750 XT alabilirsiniz.

Evet yaşarsın.
Sıfır kanadında 18bine çıkıp 9060xt 16gb almanızı öneririm, fiyatı düşecek diyorlar ama belli değil.

İkinci el kanadında 13-15bin bandında 6900xt veya 3080ti var.

Hocam işlemci 5600 ama 9060 XT'ye darboğaz yapmaz mı?

Hocam yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bundan bir önceki konuma da yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…