• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Ekran kartını sistemden sökmeden arabayla bir yerden bir yere götürmek, sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fordark
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 265
  • Etiketler Etiketler
    ekran kasa

fordark

Yetkin
Çok uzak bir yerden bir yere arabayla giderken ekran kartını çıkartıp bilgisayar kasasını öyle arabaya koyuyorum fakat şimdi mesafe 40 kilometre.

Sizce ekran kartını hiç çıkarmasam kasayı yanıma alsam elimle de kasayı tutsam gidene kadar ve ekran kartı da kasaya takılı halde dursa ekran kartının bozulma ihtimali var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kasisde zıplarsınız hocam bir anda çöp olur ekran kartı bence çıkartın ne olur ne olmaz soğutucuyuda çıkartırsanız iyi olur.

Kart yere dik durursa sürüş sırasında bir sorun olmadığı sürece bir şey olmaz. Ama çocuğun biri önünüze atladığı icin PCB catlarsa/kırılırsa gelip konu açmayın.

Karti söküp baloncuklu zimbirtiya veya kartona sarıp sağlama almak beş dakika bile sürmez. Riske değer mi?

2 fanlı ekran kartı takılı halde birkaç kere 1000 km civarı uzun yol yaptım. Bir şey olmadı henüz.

İstanbuldan Samsuna 5-6 kere full tower kasamı getirmiştirim. AIO + 4080 Super falan vardı o zamanlar. Hiçbir problem olmadı. Tabi, siz yine de garanti olsun diye ekran kartını söküp kutusuyla götürmeyi tercih edebilirsiniz.

Kart 2 fanlıysa kasayı yan yatırın bir şey olmaz, 3 fanlıysa sökün.
2 fanlı valla. Rtx 4060 Asus DUAL. Hiç risk yoksa öyle yapmayı düşünüyorum ama bakalım...

Kasisde zıplarsınız hocam bir anda çöp olur ekran kartı bence çıkartın ne olur ne olmaz soğutucuyuda çıkartırsanız iyi olur.
Bazı yollar aşırı kötü. Dediğiniz gibi ufak bir risk varsa ekran kartını çıkarabilirim fakat soğutucu beni aşar. Ekran kartını bile valla zar zor çıkartıp takıyorum. Soğutucuyu da kaliteli bir soğutucu almıştım kalın ve büyük baya böyle işlemcinin üzerinde duruyor hava verenden sıvı soğutma değil.

Hava soğutma varsa sökün, ekran kartı ağır ve üç fanlıysa sökün.

Maalesef hava soğutma var ama o konuda hiç tecrübem yok ve gittiğim yerde takamam, beceremem. Çok kaliteli almıştım baya kalın ve büyük bir soğutucu. O soğutucuyu sökmesem zarar görme ihtimali kaçtır sizce tahmini olarak?

Ben de kasayı araba ile iş yerine getirmiştim, iki fanlı idi ve bir şey olmadı. Yine de sök tak işinden anlıyorsa risk almayıp sökmesini öneririm.

İşlemci soğutucunuz var mıydı hava soğutucusu?

İşlemci soğutucunuz var mıydı hava verenlerden?

Evet hava soğutucu kullanıyorum, yani vardı. Her şey monteliydi ben getirdiğimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…