Çözüldü Ekran kartının OC modeli olup olmadığı etiketinden nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Darth AMD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 462
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
3 ay önce almış olduğum ASUS STRIX GTX 1080'in arkasında başka etiket önünde başka etiket var. Oyunlarda MSI Afterburner ile yaptığım testlerde 1937MHz'de stabil kalabiliyor. ChatGPT'ye sorduğum zaman frekansından dolayı direkt OC model olduğunu söyledi.

PCI-e X16 girişinin üstünde bulunan etikette yazan:
STRIX-GTX1080-OC8G-GAMING-D2I2S 847639-02315 YV09M2-A03

Kartın arka tarafında ki etikette yazan:
STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
GAYVCM010358

OC olup olmaması çok fark eder mi?

Çözüm
PCI-e X16 girişinin üstünde bulunan etikette yazan:
STRIX-GTX1080-OC8G-GAMING-D2I2S 847639-02315 YV09M2-A03
Buradaki "OC8G" ifadesindeki "OC", ekran kartınızın OC modeli olduğunu gösteriyor. "OC8G" ifadesindeki "8G" ise, ekran kartınızın 8 GB video belleğe sahip olduğunu ifade ediyor.
Çift bios olma ihtimali var mı? Macun yenilemem gerektiği zaman bakarım zaten. Ben şahsen modlamayı düşünüyordum ama ai kullanımı için VRAM arttırma amacıyla düşünüyordum.
VRAM nasıl arttıracaksın? OC model tek biosluydu.

VRAM nasıl arttıracaksın? OC model tek biosluydu.
GDDR5X VRAM çiplerini değiştirerek. 2080Ti'ı 44GB yaptılarsa GB'a değil çip çokluğuna öncelik veriyorlar. Uyumlu bulunur mu bilmiyorum ama direkt Samsung almak mantıklı olur bence.

İfadeler: 845
Çok video izliyorsunuz.
Buraya ayrı bir konu açmak lazım aslında Donanım Arşivi YouTube kanalı yalanları diye ancak ben bunu birkaç farklı Forum sitesinde görmüştüm. Yalan olma ihtimali var mı? Tabiki var. Ancak RX 570 modlayanlar , işte onlar gerçek.

Bazı kartlara olabiliyor, veriyolunun açık olması lazım ve BIOS'un izin vermesi lazım. Yoksa herkes alırdı belleği lehimlerdi.

Bazı kartlara olabiliyor, veriyolunun açık olması lazım ve BIOS'un izin vermesi lazım. Yoksa herkes alırdı belleği lehimlerdi.

Yok yok ısı tabancası kullandım ben. Çok sıkıntı iş, benim gibi elleri titreyen birisi için daha da sıkıntı. Üstüne izlediğim videolarda BIOS modlaması yapılıyordu. BIOS uyumluluğu diye bir şey yok.

İfadeler: 845
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…