RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Ben oyun oynarken müzik dinlemeyi ve bu sırada ekran kaydı almayı seviyorum. Ama ekran kaydı alırken yalnızca oyun seslerini almak istiyorum. Dinlediğim müzik duyulsun istemiyorum. Bunu yapmamın yolu var mı?

Ekran kaydı aldığım uygulamanın adı Outplayed. Kaydedilecek ses kaynağı ayarlarında sistem varsayılanı, hoparlör ve monitör var. Sistem varsayılanı seçili. Sistem varsayılanı haporlör. Yani hoparlörden çıkan her sesi kaydediyor diye anlıyorum. Müzikleri kaydetmemesini nasıl sağlayacağımı bilemedim. System sound captures only the game ayarını açsam olur mu ki?

1749035807037.webp

Evet gerçekten de system sound captures only the game ayarını açınca tarayıcı, müzik her türlü ses hariç tutuldu. Sadece oyun seslerini aldı.

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben oyun oynarken müzik dinlemeyi ve bu sırada ekran kaydı almayı seviyorum. Ama ekran kaydı alırken yalnızca oyun seslerini almak istiyorum. Dinlediğim müzik duyulsun istemiyorum. Bunu yapmamın yolu var mı?

Ekran kaydı aldığım uygulamanın adı Outplayed. Kaydedilecek ses kaynağı ayarlarında sistem varsayılanı, hoparlör ve monitör var. Sistem varsayılanı seçili. Sistem varsayılanı haporlör. Yani hoparlörden çıkan her sesi kaydediyor diye anlıyorum. Müzikleri kaydetmemesini nasıl sağlayacağımı bilemedim. System sound captures only the game ayarını açsam olur mu ki?

Eki Görüntüle 152492

Evet gerçekten de system sound captures only the game ayarını açınca tarayıcı, müzik her türlü ses hariç tutuldu. Sadece oyun seslerini aldı.
Ekran kaydı sırasında yalnızca oyun seslerini almak için doğru ayarı bulmuşsun. Aşağıdaki adımları izlemeye devam ederek istenmeyen müzik seslerini kapatabilirsin:

1. Outplayed Ayarları: "System sound captures only the game" ayarını açtığın için sadece oyunun sesi kaydedilmeye başlanır. Bu ayarı kullanmaya devam et.

2. Ses Kaynağını Değiştir: Eğer başka bir kaynağı seçebiliyorsan:
- "Device" bölümünden "Hoperlör" veya "ASUS VP249" gibi bir seçeneği tercih et. Bu, diğer sesleri (müzik vb.) ayırmanıza yardımcı olabilir.

3. Müzik Uygulamasını Kapat: Müzik çalar uygulamanı tamamen kapat ya da müzik çalma uygulamanı kısıtla, böylece ses kaydı yapılırken müzik duyulmaz.

4. Ses Karıştırma Yazılımları: Eğer daha fazla kontrol istiyorsan, ses karıştırma yazılımları kullanarak oyun ve müzik seslerini ayrı kanallara yönlendirebilirsin.

5. Oyun Seslerini Test Et: Ayarları yaptıktan sonra, birkaç dakikalık küçük bir ekran kaydı alarak sadece oyun seslerinin kaydedildiğinden emin ol.

Bu adımlar sayesinde yalnızca oyun seslerini kaydedebilir, müzik seslerini iptal edebilirsin.