Çözüldü Ekstre kesildikten sonra provizyondan çıkan işlem hangi aya yansır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmirhanRadicus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 570
  • Etiketler Etiketler
    hangi
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Garanti Bankası kullanıyorum. 11.11 tarihinde 19.000 TL'lik bir alışveriş yaptım ve bu işlem şu an hâlâ açık provizyon olarak görünüyor. Ekstrem ise 12.11 tarihinde sabah 3-4 civarında kesildi. İşlem hâlâ provizyondan çıkmadı. İşlem provizyondan çıkıp borç olarak yansıdığında, bu ayın ekstresine mi yoksa gelecek ayın ekstresine mi yansır?

Çözüm
İşlem ekstre kesiminden sonra provizyondan çıkarsa, bir sonraki ayın ekstresine yansır. Sizin durumunuzda aralık ayına yansır gibi duruyor.
Sanmıyorum.

Yazmış arkadaş. Hesap özetinde yaptığı işlem muhtemelen dahil olacak ve ödemesi gereken borç ona göre olacak. Provizyon bu durumu etkilemiyor.
İyi de 19 binlik tutar kesilen extrede ve hesap özetinde görünmüyor. Hala provizyonda işlem. Extre ise kesilmiş. Sizce bu 19 binlik işlem nasıl yansıyacak bir daha kesilmiş olan extreye?

İyi de 19 binlik tutar kesilen extrede ve hesap özetinde görünmüyor. Hala provizyonda işlem. Extre ise kesilmiş. Sizce bu 19 binlik işlem nasıl yansıyacak bir daha kesilmiş olan extreye?
YapıKredi bana hep böyle pislik yapıyor. Benim tecrübem hep böyle oldu. O yüzden farklı bankalarda durum farklı olabilir. Hesap Kesim günü yaptığım şeyi hesap kesilse bile aynı hesap özetine dahil ediyorlar...

Anlaşılan pek bir yere varamayacağız. Provizyondaki işlemin hangi aya yansıyacağına göre birkaç şey daha almayı düşünüyordum ama şu an riske girmemek en iyisi gibi duruyor. Bekleyip görmek en mantıklısı. İşlem provizyondan çıktıktan sonra konuyu tekrar güncellerim.

Evet, an itibarıyla provizyondaki işlem borca dönüştü. Neyse ki gelecek ekstre kısmında görünüyor. Şu anda ekstre borç öde dediğimde ise 1 kuruş bile borç görünmüyor. İşlemi 3 taksit olarak yapmıştım; Aralık 1/3, Ocak 2/3 ve Şubat 3/3 şeklinde görünüyor. Garanti Bankası kullanıyorum, diğer bankalarda durum nasıl olur bilemem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…