Elden Ring stutter sorunu

cansux

Becerikli
Elden Ring'de aşırı derece ve sürekli olan bir stutter sorunum var, low FPS'lerim aşırı düşüyor. Araştırdığımda kronik olduğunu söyleyen de var, birçok çözüm paylaşan da fakat hepsi başka bir şey yazmış. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Oyun ayarlarım: Her şey en yüksekte, RT açık.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • ASUS TUF Gaming 9070 XT
  • ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi 8000 MHz
  • Patriot Viper Venom 2x16 32 GB CL30 6000 MHz
  • Adata Legend 900 Pro 4 TB
  • MSI MAG CoreLiquid A13 360mm
  • Cooler Master TD500 V2 80+ Gold 850W.

Son düzenleyen: Moderatör:

RT kaynaklı olma ihtimali var.

Easy AntiCheat yüzünden oluyor. Onu kapatıp offline olarak oynayabilirsin. NVIDIA kullansaydın smooth motion önerirdim, oyun direkt 120 FPS oynanıyor (anticheat kapatmadan), fakat AMD için aynı FG seçeneği var mı, bilmiyorum.

Ayrıca RT kapatmanı öneririm, bu oyunda gereksiz.

RT kapatacağım, yine denerim bide sanırım zaten offline modda açmıştım oyunu açarken hata vermişti offline açılacak dedi tamam dedim. Sürücüden FG açınca zaten işe yaramıyor FPS hala 60. Aklıma gelen FPS kilidini kaldırmaktı başka bilmiyorum RT kapatıp denerim düzelmezse sıkıntı ya stalker 2'de falanda stutter yiyordum FG açınca %95 düzeldi mesela ama bunda olmuyor. @Valknut

Anti cheat toggler kullanmadan offline şekilde açabilirsin fakat easy anticheat yine de açık kalır. Nexusmodstan ilgili modu indirip komple anticheat kapatırsan drop yemezsin

Ben de bu sorun olmuyor. Anti cheat olduğuna emin misin?

Anti cheat toggler kullanmadan offline şekilde açabilirsin fakat easy anticheat yine de açık kalır. Nexusmodstan ilgili modu indirip komple anticheat kapatırsan drop yemezsin
Teşekkür ederim deneyeceğim, linki var mı?

Cansu, driver ayarlarını SS alıp atar mısın buraya.

Cansu, driver ayarlarını SS alıp atar mısın buraya.
Şu an telefondayım, ama şöyle diyeyim hiçbir şey açık değil. Anti lag, FG, süper çözünürlük falan kapalı. Tek Freevsync Premium açık, onunla da alakalı olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…