Elden Ring stutter sorunu

Şu an telefondayım, ama şöyle diyeyim hiçbir şey açık değil. Anti lag, FG, süper çözünürlük falan kapalı. Tek Freevsync Premium açık, onunla da alakalı olduğunu sanmıyorum.
Zaten bir şeyleri kapatacaksan ne anlamı kaldı o kartı kullanmanın.

AMD yazılımında Frame Boost bozuyor bazı oyunlarda. Kapatmayı dene. 9700X işlemci ve anakart harici aynı sisteme sahibim. Stutter sorunu tek Alan Wake 2'de yaşadım. Elden Ring'de 1 haftadır oynuyorum. Sessiz modda çalışıyor, sistemi yormuyor.

Bende sürücüde bir şey açık değil ki, ben de sadece Alan Wake değil maalesef her oyunda yok yine de.

Stutter yaşadıklarım: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Alan Wake 2, Elden Ring, Wukong, Silent Hill2.

Yaşamadıklarım: Starfield, RDR2, God of War ragnerok, Last of Us, Cyberpunk, Horizon forbidden West, ghost of tsusima yönetmenin sürümü.

Ekran kartı arayüzünden varsayılan yapar mısın tüm ayarları bazen oradan da kaynaklanabiliyor.

Elden Ring'de shader pre compile sureci yok, siz oynadikca oyun oynarken shaderlari compile ediyor, bu da stuttera yol acabiliyor. FromSoft elini bir yerlerinden cekip hic de fixlemedi diye biliyorum.

Bu yuzden stutter konusunda cok takilacak bir oyun degil Elden Ring bence. Diger ornegini verdiginiz oyunlarin da iki tanesi disinda hepsi UE5 kullaniyor, onlari da pek takmazdim. Özellikle S.T.A.L.K.E.R 2 ve SH2 Remake'de stutter yasamaniz normal.

AW2'de de olmasi ilgincmis ama.

Alan Wake ile AMD arasında sıkıntılar olduğunu biliyorum sadece AMD kartlarda pek stabil çalışmıyor diyorlar ki oyun çok eski olmamasına rağmen FSR 3 desteği bile yok en azından frame generation desteği olsa biraz düzelirdi gibi. Çünkü S.T.A.L.K.E.R 2 de mi stutterleri frame generation açarak çözdüm %90 oranında mesela.

Alan wake için SAM, elden rings için RT kapatma + easy chat kapatma önerileri geldi onları da henüz denemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…