Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, biliyorsunuz 2027 LGS sonrası humanoid robot projem var. Ama her şey çok pahalı. Bakın, sadece ESP32, kamera, Li-Po batarya, servo motor falan aldım ve 4 bin TL'yi geçti. Raspberry Pi 4 falan alırsam 17 bin TL'yi geçecek. Bu ekonomi neden böyle? Ben gidemeyecek miyim Teknofest? İlla oyun mu yapmam lazım? Globale açılmak için böyle şeyler lazım. Ne yapacağım bilmiyorum artık, ucuz şeyler kullanırım.

Selamlar, biliyorsunuz 2027 LGS sonrası humanoid robot projem var. Ama her şey çok pahalı. Bakın, sadece ESP32, kamera, Li-Po batarya, servo motor falan aldım ve 4 bin TL'yi geçti. Raspberry Pi 4 falan alırsam 17 bin TL'yi geçecek. Bu ekonomi neden böyle? Ben gidemeyecek miyim Teknofest? İlla oyun mu yapmam lazım? Globale açılmak için böyle şeyler lazım. Ne yapacağım bilmiyorum artık, ucuz şeyler kullanırım.
Önceden yurt dışından üründe alabiliyorduk, o imkanda yok artık. Türkiye'de ucuza alma hakkımız yok.

TR şartlarına hoş geldiniz, sadece elektronik eşyalar değil; hayat çok pahalı.
Artık zengin olmazsak bu projeleri yapamayacağız.

Önceden yurt dışından üründe alabiliyorduk, o imkanda yok artık. Türkiye'de ucuza alma hakkımız yok.
Hocam tek sorun o olsa bari. Şimdi yaptım diyelim kötü şeylerle sonra Teknofest gittim. Ben bunu satmak isticem hem para hem ün açısından. Seri üretime geçirmek istesem 3D yazıcı lazım, daha çok eşya lazım.

@Asily, @Uranos, Kıstım bazı malzemeleri yinede 4 bin TL olmuyor. Hep 5-6 bin bazen artıyo.

Sonunda, 1800 TL yaptım ama malzemeden o kadar kıstımki.

Son düzenleme:
Tüm her şeyi tek başına yapamıyorsan onun için de para lazım.
Merak etmeyin, 2D kolay oyunlar yapıyorum. Ama hedefim oyun yapmak değil. Tabii oyun sektöründe de varım ama artık tek onu istemiyorum.

1782935063330.webp

Bir de 6 tane SG90 servo motor alacağım.