Elektrikli bisiklet dönüşüm kiti önerisi

Lotus 11

Üstün
Yer
Georgia Martvili
Selam dostlarım, neredeyse her gün bisikletle dışarı çıkıyorum, geziyorum; hem spor hem eğlence. Lakin Eyüp ve Kağıthane gibi yokuşlar beni bitiriyor... Hele ki Gaziosmanpaşa'dan kalkıp Beşiktaş'a gidip geri dönünce insan o yokuşta pert oluyor. Bu sebepten ötürü bir E-bike dönüşüm kiti almak istiyorum. Bütçem 40 falan, taksitle alabiliyorsam ne ala. Uzun menzil aramıyorum ama yine de 50-100 km isterim. Ağırlıklı pedal, yokuş görünce el gazı ile çıkmak istiyorum; en azından çok yorgun olursam.

Bisikletim: Mosso Black Edition 29" MTB kalın dişli lastikleri mevcut.
Fiziki durumum: 90 kg, 188 boy; ağır sayılırım.
Not: Bisikletle merdiven tarıyorum, kaldırımdan iniyorum. Dayanıklı bir şeyler isterim.

Hocam selam, senin 90 kg olman, Gaziosmanpaşa ile Kağıthane'nin o dik yokuşları ve merdivenden inip kaldırımdan atlama gibi sert sürüş tarzın olayın rengini tamamen değiştiriyor. 40 bin TL bütçeyle 50-100 km menzil ve yokuşta el gazı desteği almak istiyorsan sana kesinlikle 750W Arka Jant (Hub) Motor + 48V 15Ah/17.5Ah Samsung/LG hücreli batarya kiti şart; çünkü 36V sistemler o yokuşlarda seni ve 29" MTB'yi çekmez, çabuk ısınır. Ancak merdiven taradığın için arka janta gelen 4-5 kiloluk motor ağırlığı akort bozup jant tellerini kırabilir, bu yüzden jant örülürken kesinlikle kalın e-bike teli (12G) kullandırmalı ve kadroya takılan bataryayı ekstra cırt kelepçelerle çok sağlam sabitlemelisin. Bütçeyi esnetebilirsen zıplama ve tırmanma dengesini bozmayan Bafang BBS02 750W orta motor tek kraldır ama bütçe 40k sınırsa dediğim gibi taksitli 750W arka hub kit alıp sert çukurlara girerken jantı korumak için biraz daha dikkatli sürmen en mantıklı yoldur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…