Ekonomik olarak elektrik iyi, ucuzdur falan tamam, ama altyapısı çok iyi değil, hele ki Türkiye için çoğu petrol istasyonunda şarj istasyonu yok ve elektrikli araba sayısı arttıkça termik santral sayısını da artırırlar. Artınca ne olacak, hava kirlenecek yine. He, bir de şu yanı var: Olası bir savaşta bu santraller vurulursa o arabalar şarj bile olmaz. Artık her şeyi 2030-2035'e gelince göreceğiz, dünya savaşı çıkmazsa umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrikli motorun verimi çok çok iyi, menzil halledilebilirse ki şu devirde iyi ilerleme kat edildi, çok çok daha yaygın hale gelecektir, şarj istasyonu da bayağı var aslında ama yeterli değil bence.

Arabalara tutkum, ilgim yok bu yüzden araba alsam elektrikli alırım. Bu konuda zevk değil konforu tercih ederim. (Tabii motosiklet dersek başka 🤩)

Minimalist sadelik diye diye ön konsolu sadece ekrandan oluşan arabalar yapmayı bırakırlarsa pazar payları çok hızlı yükselecektir.
Sevenine lafım yok lakin klima vs ayarlamak için dokunmatik ekran görünce midem bulanıyor.
Araba dediğin fiziksel düğmeli olmalı, o potansı tıkır tıkır çevirmenin verdiği hissi hiçbir tablet veremez.
Pilli olsun olmasın fark etmez, şu düğmeleri geri getirin ya.

2026 yılındayız, 2016 değil. Elektrikli arabalar tuttu, devletler regülasyonlarını buna göre yaptı. 10 yıl önce bu konu ilk defa ciddi şekilde konuşulmaya başlandığından bu yana her şey beklenenden hızlı ilerledi, özellikle pandemiyle birlikte piyasaya iyice yerleştiler. Bu soruyu sormaya gerek yok, elektrikli arabalar hızlanarak pazar payındaki oranlarını yükseltmeye devam edecek gibi görünüyor.

Şahsen almam, şarj için gittiğim yerde sıra beklemek ve belki de 1 saatten uzun süre vakit geçirmek zorunda kalmak istemiyorum. Uzun yolda arabayı çok kullanıyorum, tek gidişte en az 2 defa otobanda uzun süreli durma ihtimalini kabul edemiyorum. Şehir içinde kullanacak olsaydım hazır özel garajım da varken düşünürdüm ama sık sık uzun yol yapıyorken elektrikli araba almayı en az 10 yıl daha aklımın ucundan geçirmem.