Makaleler
1
1.5 hafta önce aldım gitarımı, o zamandan beri parmaklarımı perdeye alıştırmak için çalışıyorum. Metallica - Am I Evil? şarkısının ana riff'ini çalabiliyorum hatta şu an. Merak ettiğim şey YouTube'daki eğitmenlerden video izleyerek çalışmaya devam etsem gelişebilir miyim iyice? Yoksa kurs zorunlu mu dersiniz? Çok ikilemdeyim, kursun maddi tarafı da var bir öğrenci olarak. Gitarı kendisi öğrenen biri varsa aranızda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

Gelişmekten kastım Holy Wars gibi hızlı ve karışık şarkıları çalabilmek istiyorum. Zaman hiç önemli değil.

Eğer tek hoca olmasına 20-30 tane öğrencinin olduğu kurslardansa hayır, para tuzağı kesinlikle. Ama özel hocaysa bir tek sana eğitim verecekse, isteklerine kulak veriyorsa olabilir.
Birebir gitar dersi veren hocalar biliyorum burada ama bir sürü öğrencileri vardır muhtemelen dediğiniz gibi.

Youtube 'dan devam. Şu an özel ders bile alsanız ilk aylar zaten 1-2-3-4 / 4-3-2-1 ıvır zıvır klavyede yürümeyi çalıştıracak veya basit akorları öğretecek. Bunları youtube 'dan kolayca öğrenirsiniz.
İleride daha iyi olmak için armoni dersleri ve teknikler için dersler alabilirsiniz sweep picking, legato vs.

Ben öner yavuz 'un akustik gitar dersleriyle başlamıştım, 144p falandı şimdi 2-3 aya ilk akorlu şarkımı çalmaya başlamıştım. (BARE BASAMIYORDUM O AYRI)

Eddie Van Halen gibi örnekler var günde 8 saatlere kadar pratikle ustalaşabilen. Ama bu adamlar kendilerini tamamen gitara vermişler ve sürekli pratik yapmışlar. Kursa gitmek zorunda değilsin ama kurs öğrenme sürecini çok hızlandırır, yine de kendini tamamen verebilirsen kendi başına da kendi tarzını bularak öğrenebilirsin. Bol şans.

Eddie Van Halen gibi örnekler var günde 8 saatlere kadar pratikle ustalaşabilen. Ama bu adamlar kendilerini tamamen gitara vermişler ve sürekli pratik yapmışlar. Kursa gitmek zorunda değilsin ama kurs öğrenme sürecini çok hızlandırır, yine de kendini tamamen verebilirsen kendi başına da kendi tarzını bularak öğrenebilirsin. Bol şans.
Sonraki eylül ayına kadar açıkçası bomboşum. Günlük 3-4 saate çıkabilirim, 8 biraz fazla tabii. Öğrenebilirim umarım.
Youtube 'dan devam. Şu an özel ders bile alsanız ilk aylar zaten 1-2-3-4 / 4-3-2-1 ıvır zıvır klavyede yürümeyi çalıştıracak veya basit akorları öğretecek. Bunları youtube 'dan kolayca öğrenirsiniz.
İleride daha iyi olmak için armoni dersleri ve teknikler için dersler alabilirsiniz sweep picking, legato vs.

Ben öner yavuz 'un akustik gitar dersleriyle başlamıştım, 144p falandı şimdi 2-3 aya ilk akorlu şarkımı çalmaya başlamıştım. (BARE BASAMIYORDUM O AYRI)
Devam edeyim o halde, 1-2-3-4 / 4-3-2-1 zımbırtısını deniyordum perdede yürümeye alışmak için. İşe de yarıyor muhtemelen, daha düzgün cızırtısız ve hızlı basabiliyorum artık.

Sonraki eylül ayına kadar açıkçası bomboşum. Günlük 3-4 saate çıkabilirim, 8 biraz fazla tabii. Öğrenebilirim umarım.

Devam edeyim o halde, 1-2-3-4 / 4-3-2-1 zımbırtısını deniyordum perdede yürümeye alışmak için. İşe de yarıyor muhtemelen, daha düzgün cızırtısız ve hızlı basabiliyorum artık.
Bir süreçten bahsediyoruz burada. Zor olan gitar çalmayı öğrenmek değil, o sürekliliği sağlayabilmektir. Pratik yapmaya devam edersen zaten öğreneceksindir eninde sonunda. Devam et, günde yarım saat bile olsa al eline ve bir şeyler tıngırdatmayı dene. Bir süre sonra kas hafızan gelişecek ve parmakların sözünü dinleyecek. Zamana güven ve bırakma, bırakırsan biter.

1.5 hafta önce aldım gitarımı, o zamandan beri parmaklarımı perdeye alıştırmak için çalışıyorum. Metallica - Am I Evil? şarkısının ana riff'ini çalabiliyorum hatta şu an. Merak ettiğim şey YouTube'daki eğitmenlerden video izleyerek çalışmaya devam etsem gelişebilir miyim iyice? Yoksa kurs zorunlu mu dersiniz? Çok ikilemdeyim, kursun maddi tarafı da var bir öğrenci olarak. Gitarı kendisi öğrenen biri varsa aranızda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

Gelişmekten kastım Holy Wars gibi hızlı ve karışık şarkıları çalabilmek istiyorum. Zaman hiç önemli değil.
Eğitim yalnızca bir kursa giderek, birilerinden bir yerlerden özel ders alarak olan ya da olması gereken şey değildir. Kendi kendinize de pek tabii öğrenebilir, hatta işin kemik kısmını kaptıktan sonra kendi kendinizi eğitmeye de başlayabilirsiniz. YouTube'da çok faydalı gitar eğitimleri vardı benim zamanımda, ben de öyle bir yol seyrettim zaten bir yerden sonra eğitim almak açıp ders videoları izleme dinleme ihtiyacınız olmuyor. Keşfetme, merak etme, ve bildiklerinizi uygulayabilme üzerine dönüyor olay. Orada da sayısız kitap ve kaynakla ne olduğunu bildiğiniz kavramların detayına inebiliyorsunuz. Ancak o kavramları öğrenene kadar süreçte de YouTube gayet yeterli bir seçenek. Burada eğitici kaynaktan çok siz önemli olan faktörsünüz. Hatta daha iyisini söyleyeyim, günde 1 saat istikrarla oturup zaman ayırıp çalışarak (tamamen gelişim göstermek ve öğrenmek üzerine 1 saat, zaten yapabildiğiniz şeyleri tekrar tekrar yaparak-chilleyerek gitar çalmak'tan bahsetmiyorum) yalnızca birkaç sene sonra çok iyi bir yerde olabilirsiniz gitar nezdinde. Merak ettiğiniz bir şeyler olursa seve seve yanıtlarım.