Elementary OS kullanılır mı?

RockyHighway79

Üstün
UI çok güzel. Elementary OS stabil midir? Sıkıntısız bir dağıtım mıdır? Bazı kullanıcılar masaüstüne ikon veya dosya falan koyulamadığından bahsetmişler. Masaüstüne ikon koyma olayı, terminalle basitçe halledilebilen bir iş midir?

Son düzenleme:
İkon koyamama klasik Linux şeyi değil mi? Pardus kullandığım zamanlar da benzer bir sıkıntı yaşadığımı hatırlıyorum. Masaüstüne eklediğim uygulamaların resmi falan olmuyordu. İlla çözümü vardır ama uğraşacak kişiler için özelleştirmede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstüne ikon koyamama durumu bir eklentiyle çözülür.

Benim önerim Pop!_OS fakat bunu beğendiyseniz kurun deneyin, kaybedeceğiniz bir şey yoktur herhalde.

Vallahi ben birkaç dağıtım kullandım, hangileri hatırlamıyorum ama Steam'deki oyunları bile ikon olarak ekleyemiyordum masaüstüne. Dosya oluşturabiliyordum ama rahatlıkla.

Masaüstüne ikon koyamama durumu bir eklentiyle çözülür.

Benim önerim Pop!_OS fakat bunu beğendiyseniz kurun deneyin, kaybedeceğiniz bir şey yoktur herhalde.

Hangi eklentiyi önerirsiniz hocam? Pop!_OS popüler bir dağıtım aslında ama UI kötü geldi bana. Elementary OS'in UI'na kıyasla çok zayıf kaldığını düşünüyorum.

Burada istediğiniz eklentinin yanında oldukça fazla eklenti var. Kendiniz de araştırarak çok beğeneceğiniz eklentiler bulabilirsiniz.
Eğer Steam'den bir oyunun ikonunu eklemek isterseniz de Steam'den oyunun ikonunu ekliyorsunuz, eklediğiniz ikon çalışmazsa özellikler menüsünden çalıştırılabilir olarak işaretliyorsunuz.

Bu daha kapsamlı.

Kullanılmaz.
Kişiselleştirme bakımından mahrum ve kıt bir masaüstüne sahip yani çok bir arayüz değişikliği yapamazsınız.
Pantheon Masaüstünü kullanır.

MacOS Temalı bir şeyler arıyorsanız GNOME ve KDE kullanmanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…