Selam,
Sorum başlıktaki gibi arkadaşlar. Tam anlatamadım fakat basitçe şöyle: Eğittiğimiz sesi herkese açık olmadan sadece bizim görebileceğimiz bir şekilde yapabiliyor muyuz üyelikle? Mesela ben birini konuşturmak istiyorum, ancak bu bir sanatçı.
Elevenlabs, kendi ses klonu oluşturmanıza olanak tanıyan bir platformdur. Ancak, kişiye özel ses klonlama işlemlerinin gizliliği ve hakları açısından dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. İşte bu konuda nasıl ilerleyeceğinizle ilgili adımlar:
1.
Hesap Oluşturun: Elevenlabs’te bir hesap oluşturun. Giriş yaptıktan sonra, üyelik türünüze bağlı olarak ulaşabileceğiniz özellikleri kontrol edin.
2.
Ses Verisini Toplayın: Klonlamak istediğiniz kişinin sesi için gereken ses kayıtlarını toplayın. Bu kayıtlar, kişiye özgü olmalıdır ve genellikle birkaç saatlik yüksek kaliteli ses verisi gerektirir.
3.
Eğitim Süreci: Kendi ses klonunuzu oluşturmak için platform üzerindeki yönergeleri izleyin. Sesleri yükleyin ve eğitimi başlatın.
4.
Gizlilik Ayarlarını Kontrol Edin: Yaratılan ses klonunun gizliliği ve kullanım hakları açısından platformun gizlilik ve kullanım şartlarını dikkatlice okuyun. Bu, sesi kimin görebileceği ve nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi almanızı sağlar.
5.
Kişisel Kullanım: Eğer ses klonunu sadece sizin kullanımınıza açık hale getirmek istiyorsanız, Elevenlabs üzerinden kişisel kullanım lisansını seçmeye çalışın. Bu, başkaları tarafından erişilemez hale getirebilir.
6.
Onay Alma: Özellikle sanatçılar gibi telif hakkı olan kişilere ait sesler için, ses sahibinden onay almayı unutmayın. Bu, yasal sorunlarla karşılaşmanızı engeller.
7.
Destek İletişimi: Eğer adımlar konusunda yardım veya sorun yaşarsanız, Elevenlabs’in müşteri desteği ile iletişime geçin.
Bu adımları izleyerek istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Ancak, her zaman etik ve yasal düzenlemelere uygun hareket etmeyi unutmayın.