Emekli maaşı neden az?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 995
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    neden zam

995

Uzman

Bugün bir emekli dayı ile konuştum: "Kurban bayramında ne keseceksin dayı?" dedim, "Hiçbir şey kesemeyeceğim." dedi. "Peki neden?" dedim, "Şimdi emekli ikramiyesi ve maaşımla birleştirsem bir koyun kesmeye çalışsam bu sefer ileriki günlerde ne yiyeceğim, ne alacağım, ne biber ne domates filan alacağım diye kara kara düşündüğüm için kesemeyeceğim." dedi. Dayının çerçevesinde baktım cidden bu adam koyun kesse ileride nasıl geçinecek? Peki arkadaşlar soruyorum size: Neden emekli maaşı bu kadar az, neden asgari ücrete eşit değil? Memura bu kadar çok para veriliyorken Emekliye de biraz daha verilemez miydi? Zam en azından yapılabilirdi bu senelerde, neden yapılmadı bu, emeklinin sonu ne olacak? Hepinizin görüşlerini merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haksızlık.

Uzaya astronot gönderip 55 milyon $ bayıp emeklinin serzenişi görmezden gelen sorumsuz bir hükümet olunca sonucu böyle olması olası.

Erken seçim istiyoruz. Hükümet istifa!
Çok haklısınız hocam fakat hep emeklileri düşündüğümüz gibi gençleri'de düşünmeliyiz gençler bizden çok şey istemiyor onların'da isyanlarını dile getirmek istiyorum dün bir gençle konuştum abi diyor biz adamakıllı iş istiyoruz bizi köle gibi çalıştırmayacak güzel bir sistem istiyoruz diyor haklı'da. Gençler mecbur kendisini geçindirmek ailesine yük olmamak için ya intihar ediyor ya garsonluk yapıyor okulunu bitirip mesleğine eline alıp kuryelik yapıyor fakat ya canından olan ata emre kardeşimize yapılan Canilik'ten dolayı gençlerimiz korku içinde canından olmak istemiyor gençler'de Tehlike'de diyeceğim tek şey bu hükümet gençleri silmiş atmış Konumun'da. Adalete diyecek bir şey yok o tümden iptal olmuş silinmiş durumda sadece duvarda yazılan bir yazıdan ibaret. Gençler çok şey istemiyor çeşitli çeşitli çokca iş alanı istiyor iş bulamıyor! Gelecek kaygısı yaşıyor üstüne Ekonomi'de gençlerin psikolojisini bozma durumuna getiriyor!

Son düzenleme:
Emekli maaşlarının bu halde olmasının sebebi Erken Emeklilik (40 yaş civarında olan) ve EYT diye diye diye "kazanılmış hak" denilerek söylenenler yüzündendir.

Bugün 1.4 çalışan 1 emekliyi beslemekte. 16-18 milyon emekliden bahsediliyor ülkede. Ama iş gücüne katılım ise artmıyor.

Keza katma değer üreten bir ekonomimiz yok. 1 iphone için 10 ton buğday ihraç etmeniz lazım.

E bu durumda bizim gibi ülkeler gelişir mi yoksa tel tel dökülür mü?

Kısacası, pasta küçülüyor ama nüfüs çok maalesef.

Bence EYT nin anlamını yanlış biliyorsun erken emeklilik değil. Yasaların yanlış işletilmesi sonucu yaşa takılma doğrusu. İkinci olarak emekli maaşlarının düşük olması yine emekli maaşı kanununun kaldırılıp yerine yaşlılık aylığı şekline daha düşük emekli maaşı verilecek şekilde ayarlanması.

Emekliler çalışırken devletin onlara ayırdığı paralar uçtu gitti o yüzden.

Bazılarının anlayacağı şekilde yazalım.
Gittiniz bankaya 2018 yılında 25 yıl ödemeli 1,25'den kredi çektiniz. 6-7 yıl ödediniz sene oldu 2024 banka dedi ki size 1,25'den kredi mi ödenir bakın millere şu an 4,5'den kredi alıyorlar siz 25 senede erkenden ev sahibi olacaksınız dese 1,25'den aldığınız kredi yerine 4,5'den ödemeye razı olumusunuz? Erken yaşta emeklilik diyenler büyük bir ihtimal 1,25'den çektiği krediyi banka dedi diye 4,5'den de öder 6 dan da 10 dan da öder sıkıntı etmez.

Haksızlık.

Uzaya astronot gönderip 55 milyon $ bayıp emeklinin serzenişi görmezden gelen sorumsuz bir hükümet olunca sonucu böyle olması olası.

Erken seçim istiyoruz. Hükümet istifa!
Erken seçim olsa en erken ne zaman olur? (Tahmini olarak)

Dediklerinize katılıyor altına imzamı atıyor hocam.

ATATÜRK gençliğe hitabesinde bunu özellikle vurguluyor,

"Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler."

Şimdi anladınız mı ulu önder'in ne kadar kati suretle haklı olduğunu?

Maalesef bu ülke de geleceğinin teminatı olan gençlere hiç bir zaman hamle yapılmadı yapılmayacak da tıpkı emeklilere olduğu gibi. Dediğiniz gibi adalet sadece Hz. Ömer'in sözünden ibaret. Hakkaniyet/Adilllik desen yerlerde. Sefaletlik de venezuelayı sollamış 5. gibi komik bir rakamın sıralamanın içerisindeyiz. Ekonomik krizinin hasebiyle her türlü kirli işe soyunup her türlü naneyi yiyenler de cabası.

Velhasıl, Son söz olarak şunu diyeceğim Emin olun ATATÜRK bunları görse hepsinin içinden geçerdi!.

İfadeler: 995
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…