Eminem'in çocuklarına ithafen yaptığı bazı parçalar; (Mockingbird, When I'm Gone...)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 645

1538

Üstün
Makaleler
7
Eminem, kendisi aile sevgisinden mahrum büyümüş birisi ve aynısını kızı Hailie'ye yapmamak da ısrarcı, birçok parçasını ona ve diğer kızlarına armağan etti. Tam bir aile babası...

Listeye herkesin bildiği o parçadan başlamak istiyorum;
Klipte Hailie'nin çocukken çektiği videoları yer alıyor. Ayrıca evlat edindiği kızı Alaina'ya da sevgilerini gönderiyor.
Mockingbird (2004):

Favori parçalarımdan birisi;
Eminem'in bir ebeveyn olarak hissettiği pişmanlıklara ve Hailie ile büyürken daha fazla zaman geçirebilmeyi nasıl dilediğini anlatıyor.
When I'm Gone (2005):

Adından da anlaşılacağı gibi kızı için yazılmış bir parça;
Hailie's Song (2002):

Bu şarkısında Hailie'nin vokalleri de yer alıyor.
Hikayesi de şu: ''Ben ve Dr. Dre birlikte çalışıyorduk ve o sırada Hailie stüdyoda koşturuyordu ve "Biri lütfen bana yardım etsin! Sanırım babam çıldırdı!"
Eminem'in yaşayarak, nasıl rap yaptığını bilen bilir... Şarkının ismi de burada geliyor.
My Dads gone crazy (2002):

Geldik favorim olan diğer bir parçasına;
Eminem, Ja Rule'un bir parçasında Hailie'yi kullanması ve kendisinin ''kendini kaybetmesi'' örneğini vererek neden diğer rapçilerle kavga ettiğini açıklamaya çalışıyor.
Parçanın sonunda bir ateşkes öneriyor.
Ja Rule Eminem'e diss attığı bir parçasında, ''Eminem annenin keş olduğunu iddia ediyorsun ve eski manitan Kim bir sürtük, Hailie büyüdüğünde ne olacak?'' Şeklinde kaşınmıştı. Ayrıca kızı o zaman 6-7 yaşlarındaydı...
Like Toy Soldiers (2004):

''Hailie, bu senin için, Whitney ve Alaina; annenizi hala seviyorum, bu asla değişmeyecek.'' Krala bakar mısınız...
Parça, Eminem'in madde bağımlılığının ardından kızlarının gözlerinin içine bakamadığını öne sürüyor.
Going Through Changes (2010):

Sayfayı kaplamaması açısından yazının devamı spoiler'da:
Bir film izledikten sonra aşk şarkısı yazmak için ilham aldığını, sulu bir şarkı olmasını istemediğini ve kızlarını ortada bırakan ayrılıkları hakkında neler hissettiğini de şarkıya dahil ettiğini söylüyor.
Bu adam gerçekten bir aile babası...
Kim (2000):

Kızı ile pek alakası yok ancak annesine göndermeler yaptığı şarkıda kızının da bahsi fena geçiyor.
Cleaning Out My Closet (2002):

Bu parçada da Hailie'nin vokalleri yer alıyor biraz daha karışık bir hikayesi var.
’97 Bonnie & Clyde (1999):

Eminem'in eski manitası Kim ile ilişkisini anlatan bir şarkı, Hailie ve evlatlık kızı Alana'ya da gönderme yapıyor. Güzel parçadır, severim.
Crazy in Love (2004):

Özel hayatını bu kadar halka açtığı için duyduğu pişmanlıklardan bahsediyor, uzun olduğu için kısa kesiyorum:
Şöyle diyor: ''Bunların hiçbirini sen istemedin, şimdi cezalandırılıyor musun? Benimle ve annenle özel olması gereken şeyler halka açık/Hazmedemiyorum/Bu şöhreti geri alabilirler/İstemiyorum bu son albümü çıkaracağım/Sonra bununla işim bitti.''
....

Castle (2017):

Eminem, Kim ve kızlarına açık bir mektup yazarak yaptığı yanlışları kabul ediyor ve kendisini ''pislik'' olarak nitelendiriyor.
Bad Husband (2017):

''The Slim Shady'' parçasından sonra onu takip eden şöhrete değiniyor ve kızı Hailie ile dışarıdayken hayranlarına ona yaklaşmamaları çağrısında bulunuyor.
Çok sevdiğim parçalarından biri;
The Way I Am (2000):

Şöhretin tehlikelerinden ve tek isteğinin kızı Hailie'ye hiç sahip olmadığı bir hayat vermek olduğundan bahsediyor ama yükselen şöhreti yüzünden çok fazla ayrı zaman geçiriyorlar.
Say Goodbye Hollywood (2002):

Annesine kızlarıyla hiçbir ilgisi olmasını istemediğini söylediği Cleaning Out My Closet parçasındaki kendisine yanıt veriyor.
Bir aile olarak buluşmalarını ve daha ileriye gitmelerini öneriyor... Zaman derler ya hani, her şeyin ilacı diye. Ailenin önemini bir kez daha tecrübelerinle anlattığın için sağ ol Shady!
Headlights (2013):

Daha birçok parçası var ancak kısa kesmek istedim... Aslında sadece Eminem olmayacaktı diğer rapçilere de değinecektim malum milyon tane parçası olunca GOAT'ın, vaktim bile yetmedi.
Diğer rapciler için de ayrı konuda görüşmek üzere, iyi Sosyaller!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…