Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Bu insanlar ya kasıtlı olarak bizimle dalga geçiyor, ya komisyon sayesinde zenginler ve her akşam kafa yapıp sabah işe bozuk kafayla gidiyorlar, ya da cidden bu kadar amatör ve yeteneksizler.

Şaka mı bu? Evin fotoğraflarını bile çekmek bu kadar zor mu? Telefonunu yan çevirip, sabit tutup, alternatif açılardan fotoğraf çekmek ve bunları orijinal kalitesinde yüklemek bu kadar zor mu?

Bu insanlar senle ve benimle aynı oksijeni soluyor ama içeride o oksijene ne yapıyorsa sonuç bu çıkıyor. Bulanık fotoğraflar, ışık sızması olan fotolar, yamuk açılı fotoğraflar, fotoğrafların sıralaması doğru değil, manzara ve cepheler açık ve net değil, önemli demirbaşlar ve özellikler hiç çekilmemiş bile. Liste daha da uzar ve neredeyse her ilan, her emlakçı aynı. Yeni başlayanından tut en zengin "marka" isim emlakçısına kadar.

Buna rağmen komisyon üstüne komisyon alıp zengin oluyorlar, kendilerini de bir şey sanıyorlar.

Bu ülkede cidden işini hakkıyla yapan kimse mi yok? Hadi arkana oturup para kazanıyorsun, bari işinin ana parçası olan şeyi, evin fotoğraflarını düzgün çekmeyi de mi beceremiyorsun? Yoksa kasıtlı mı yapıyorsun? Kasıtlı ise adam gibi gel ve söyle:

"Ben hiçbir şey yapmadan para kazanıyorum. Sizin gibi alt sınıf insanlara doğru fotoğraf çekmek ile uğraşamam. Bana ters. Gezmem gereken gece kulüpleri ve içmem gereken tekilalar var."

Şaka gibi ya. Bir doğru düzgün fotoğraf çeken emlakçı yok. Ben emlakçı olacaktım, bırak fotoğrafı, video bile çekerdim. 3D Sanal Tur bile yapardım. Yok ama bizim millette doğru düzgün iş yapmak ters.

Son düzenleme: