Hocam nasıl çiziliyor derken, genelde vektör tabanlı bir program üzerinde ör. Adobe Illustrator uygulamasında belli araçlarla çiziyoruz. İster kalem aracı ile ister yuvarlaklar ile kes biç yaparak. Tam olarak neyi soruyorsunuz?
Attığın örnek başlangıç için biraz zor fazla detaylı çünkü. Başlangıç için daha basit şeyler çizmeye çalış. Hatta en baştan Youtube'dan videolar izle.Mesela şöyle bir şey arkadaşlar.
Eki Görüntüle 134840
Bu tarz küçük şeyler çizmek istiyorum. Yani yine anlatamadım ama işte.
Arkadaşın dediği gibi biraz tecrübe gerekiyor bu tarz "kısmen" detaylı illustrasyonlar için. Biraz basitten başlayıp, meyveler vb olabilir, sonra daha komplike olan hayvanlara geçip daha sonra renklendirmeye geçmen sağlıklı olur. Yalnız önce ders alman iyi olur, hem pratik yapıp hem videolar izlemelisin. Illustrator çizim dersleri diyip bakabilirsin Youtube' da oldukça fazla örnek var.Mesela şöyle bir şey arkadaşlar.
Eki Görüntüle 134840
Bu tarz küçük şeyler çizmek istiyorum. Yani yine anlatamadım ama işte.
Attığın örnek başlangıç için biraz zor fazla detaylı çünkü. Başlangıç için daha basit şeyler çizmeye çalış. Hatta en baştan YouTube'dan videolar izle.
İllustrator de olur Photoshop da olur. Ama sanırım İllustrator bu tarz çizimler için daha uygun gibi. Ben sadece photoshop kullanıyorum.Tabii direkt olmazda Illustrator üzerinden mi yapılıyor yani?
Arkadaşın dediği gibi biraz tecrübe gerekiyor bu tarz "kısmen" detaylı illustrasyonlar için. Biraz basitten başlayıp, meyveler vb olabilir, sonra daha komplike olan hayvanlara geçip daha sonra renklendirmeye geçmen sağlıklı olur. Yalnız önce ders alman iyi olur, hem pratik yapıp hem videolar izlemelisin. Illustrator çizim dersleri deyip bakabilirsin YouTube'da oldukça fazla örnek var.
Temel mantık olarak genelde logo çalışmalarında yaptığımız taktiği söyleyeyim: Karakalem çizmek daha kolaydır, yapar yapar silersin daha rahattır hem de alışıksın, önce bir örnek çizersin daha sonra bunu fotoğrafını çekip Illustrator, Photoshop gibi bir uygulamaya atarsın, saydamlığını biraz kısıp kilitledikten sonra, pen tool (kalem aracı) ile üzerinden geçerek kendini çok hızlı geliştirebilirsin.
Dediğim gibi bunlar pratik ve video izlemekle olur buradan anlatmak mümkün değildir.
Illustrator de olur Photoshop da olur. Ama sanırım Illustrator bu tarz çizimler için daha uygun gibi. Ben sadece Photoshop kullanıyorum.