Emülatörler korsan mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1547
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 827
Bence iyi bir şey. Ve yasal. Oyunlar biraz sıkıntılı. Kendi oyunlarını kullanırsan sıkıntı yok.

İfadeler: 29

Ben Dark Souls serisini ilk crack oynadım sonra parayı biriktirip aldım. Ben şimdi o oyunları korsan oynamasaydım büyük olasılıkla satın almayacaktım. Dediğiniz gibi sorun parası olup oyunu satın almayanlarda.

Bence değildir eğer GameLoop veya BlueStacks gibi emülatörlerden bahsediyorsanız.

Konuyu okumadım fazla bilgimde yokta Bluestacks kullanıyorum google play den oyun indiriyorum (ücretsiz) hileli-crackli oyunlar telefonda da oynanıyor, emulatör ile ne alakası var anlamadım.

Emülator korsan mıdır? Yani bir oyunu hacklemiş gibi oluyor ama aslında bakınca da legal duruyor. Fikirleri alayım.
Eğere oyunlar artık satılmıyorsa (yani abandonware ise) emülatör kullanmak da ROM indirmek de korsan değildir. Eğer oyun satılıyorsa emülatörün kendisi korsan değildir ama ROM indirmek teknik olarak korsan olur. Teknik olarak diyorum çünkü Nintendo gibi bir firma bile eski oyunlarını sadece yeni konsollarında satıyor ve orda da kendi emülatörlerini kullanıyor zaten.

Burada emülatör terimini görüp direkt BlueStacks diye varsayanlar olmuş. Emülatör, herhangi bir cihazı taklit ederek o cihaz için yapılmış yazılımları çalıştırmaya yarayan yazılım/programdır.

Emülatörler olmasaydı orijinal PS2 oyununu, Hasan dayıdan 1.500TL'ye alınca görürdünüz korsanı.

Emülatörler yasaldır. Sanal makineler her yerde birçok amaç için kullanılırlar. Emülatör ile gelmesi yasal olmayan bileşenleri de zaten kullanıcılar kendileri sağlar.

Nintendo gibi, 40 yıllık oyunlarını bedava oynayacağınız zaman batacaklarını zanneden firmalar der "emülatörler yasal değil" diye. Ama bir şey yapamazlar, çünkü yasal.

Konsol emülatörlerinin de oyunların saklanabilmesindeki payı büyüktür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…