En fazla 13000 TL bütçeye AM5 anakart önerisi

Bütçe
13000
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda PC toplayacağım. Kafamdaki ilk işlemci modeli Ryzen 5 7600X modeliydi ve ASUS TUF gaming A620-PRO Wi-Fi anakartı yeterli olur diye düşündüm. Daha sonra Ryzen 7 7800X 3D modeline karar verdim. Sizce ASUS TUF gaming A620-PRO Wi-Fi yeterli olur mu besleme konusunda. Bu 3 model dışında önerebileceğiniz bir ASUS anakart modeli var mı 13K seviyesini geçmeyecek şekilde.

Kullanacağım ekran kartı Galax GeForce RTX 4080 Super sg 1-Click OC modeli.

7800x3D'yi A620 ile bile kullananlar var fakat bu demek değil ki A620-Pro fiyatını hak ediyor. Yerinizde olsaydım hiç X870 chipsete bulaşmadan B650 Tomahawk'ımı çekerdim. Fazla bile 7800x3D'ye.
Üye olunca 7658TL oluyor. Kart yazdığına bakmayın.

İllaki ASUS istiyorsanız ROG B650-A önerebilirim fakat şu an B650 Tomahawk ile aralarındaki fiyat farkı epey fazla. Ben tercih etmezdim.
Yine illa ASUS zorunluysa ve Wi-Fi zorunlu değilse TUF B650-Plus'da akar. Aynı şekilde, B650 Tomahawk bu modelden de daha F/P durumda şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerilerin için çok teşekkür ederim MSI tercih etmeme sebebim Armoury Crate programının yanına ekstra MSI programını kullanmak istemiyorum. Mevcutta olan klavyem farem ve kulaklığım ASUS marka. Muhtemelen de ASUS ProArt LC 360 sıvı soğutma alacağım sisteme. Ama önerdiğin anakart mantıklı geldi bildiğim kadarıyla VRM önemlidir işlemci için önerdiğin MSI anakartı bu anlamda daha iyi gibi.

Dediğim gibi, benim önerim B650 Tomahawk olur. İlla ASUS alacağım derseniz de ROG B650-A alın. Evet, VRM anakarttaki en önemli bileşenlerdendir.

Tamamen ASUS bir sistem dizecekseniz F/P'tan baya ödün vereceksiniz. ProArt LC 360 fiyatını hak eden bir soğutucu değil.
Şahsen onun yerine şunu öneririm. Kendisi en üst tier soğutuculardandır. Fiyatına göre çok iyi bir performansı var rakiplerinin fiyatını da düşününce.

Soğutucu konusunda kule tipi önerin var mı peki Lian Li modeli aklımda bugün incelemesini izledim aklımda.

Bunun fanları ARGB mi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…