En fazla RAM tüketen oyun kaç GB kullanıyor?

Krmm

Üstün
Yeni dizeceğim sistemde 64 GB RAM olacak fakat acaba 32 GB olanını mı alsam diyorum? Monitörüm 4K. Fakat çözünürlükle RAM kullanımı alakalı mı bilmiyorum. Sizce şu an en çok RAM tüketen oyun hangisi ve ne kadar tüketiyor? 32 GB RAM kaç yıl daha götürür?

32 GB en az 5 yıl daha götürür. Gözlemlediğim en fazla RAM kullanan oyun Rust olmuştu. 20-25 GB arası kullanıyordu(sistem geneli). Ama genel olarak 15-20 GB arası kullanıyor oyun + Windows + arka plan appleri.

Eğer sadece oyun odaklı bir sistem olacaksa 32 GB yetecektir. Ancak render vs işleri ile de uğraşnayı düşünüyorsanız 64 GB daha mantıklı olur.

Eğer AMD işlemci kullanacaksanız 64 GB kitlerde 6000 MHz üzeri hızları unutun. 32 GB üzerinde Dual rank oluyor RAM'ler. Yüksek hızlar mümkün olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hogwarts Legacy'de 1080p'de oynarken sistem ve oyunun 25GB'a kadar RAM tükettiğini gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 normal karşılanıyor artık. Sistem dizenler ileriyi düşünerek 32 diziyor. 32 seni uzun bir süre götürür.

Microsoft Flight Simulator çok fazla RAM kullanıyor. Ben 22-23 GB kullandığını gördüm. Ayrıca çözünürlüğün artması RAM kullanımını arttırır. 32 GB size yeterli gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…