En güvenilir veri depolama biçimi hangisi?

Murat34

Başarılı
Birçok kişi için önemli bir konu bu. Anı değeri olan fotoğraflar videolar ve diğer çeşitli gerekli dosyaları saklamak.
-SSD: güvenilir denilse de elektriğe karşı hassas. Ve bozulduğunda veri kurtarmak mümkün değil. Ayrıca uzun yıllar çalışmadığında verilerin uçma riski var.

-Bulut: güvenilir denilse de burda da risk çok. Hesabınız çalınanilir, şifreyi unutabilirsiniz. Ayrıca geçenlerde bir hizmette verilerin yanlışlıkla silindiğini okumuştum.

- Harddisk: Bunda da bozulma riski var. En başta oynaması lazım, ayrıca elektrikten etkilenme bunda da var. Çok eskiden güç kaynağı dandik olduğu için harddiskin kartını bozmuştu. Ancak yine de dosyaları kurtarma şansınız yüksek.

-DVD: En güvenilir gibi dursa da bunda da konfor çok düşük. Dosyaları yazdır, üstüne not al, sonra hangi dosya hangisinin içindeydi bulmaya çalış vss

Siz bu konuda ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

1-DVD.
2-HDD.
3-SSD.
4-Bulut.

Bence bunlar, özellikle bulut çok güvensiz hisettiriyor.

Söz uçar teknoloji patlar yazı ve resim kalır.
( Videolar hakkında hiçbir fikrim yok )

DVD ve Blu-Ray de vakit icinde durdugu yerde bozulabilir bu arada, yasandigini bolca gormustum. Manyetizmaya falan karsi dayaniksizlar sanirim. Bulut zaten tartismali bir konu, bir anda sirket bulut hizmetini kapatsa veya iflas etse, biraz sikinti bir is. Buna ek olarak veri guvenligi de biraz tartismali olur o bicimde. HDD'ler maalesef en narin veri depolama araclarindan, bu yuzden hiyerarside en asagida olurlar genelde. SSD ve microSD kartlar genelde manyetizma, rutubet ve sok gibi seylere oldukca dayanikli olurlar (ozellikle microSD kartlar) ama yine de elektrik verildiginde veya sivi temasi yasandiginda ornegin verinin yok olma ihtimali de yok degil.

En ust seviyeye cikmak istiyorsaniz manyetik bant, disket ve kaset genelde en guvenilir ama boyutu arttikca da oldukca pahalilasan ve genelde en pahali olan veri saklama bicimlerinden.

Kasetler bayağı güvenilir olarak bilinir. Çoğu şirket soğuk depolama için kaset kullanırlar.

Ayrıca M-Disc'de iş görür, normal CD'lere göre daha dayanıklılar.

Bulut vs asla güvenilmez, ben önemli verileri HDD de tututyorum ve bozulma ihtimali olduğu için gerekmedikçe PC'ye takmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…