En hafif Windows 11 sürümü hangisi?

Makaleler
6
Arkadaşlar uzun zamandır sadece belge depolama ve ufak tefek medya işleri için kullandığım bir laptopum var. Bu cihaz da şu an Windows 11 Pro çalışıyor. 2-3 senedir hiç format atmadım ama artık bir format vakti geldi diye düşünüyorum. Cihaza hem Linux hem de Windows kurmayı düşünüyorum bu sefer. Linux'un yanına sadece Windows programları lazım olduğumda çalıştıracağım, hafif bir Windows 11 sürümü var mı? Ya da Windows 10'un LTSC sürümlerinden birisini mi kursam? Siz ne önerirsiniz? Cihazın belli başlı özellikleri şu şekilde;
  • 2. nesil 4 çekirdekli i7
  • 8 GB RAM
  • 250 GB SSD + 1 TB HDD

Windows 11 IoT LTSC + debloat.

Bu halle kullanıyorum boşta sadece 2-3GB RAM tüketiyor.

Peki benim şu an Microsoft hesabım Windows 11 Pro sürümü için lisansa sahip. Ben bu lisansı IoT Enterprise kurarsam kullanamayacak mıyım?

Peki benim şu an Microsoft hesabım Windows 11 Pro sürümü için lisansa sahip. Ben bu lisansı IoT Enterprise kurarsam kullanamayacak mıyım?
Hayır. Windows 11 Pro standart ev kullanıcısı lisansı. IoT Enterprise ise kurumsal bir sürüm. Bu sebeple Pro lisansını bunda kullanamazsınız. Ancak açık kaynaklı bedava etkinleştirilebiliyor MassGrave sayesinde.

Hmmm lisans sorunu yaşamamak için sordum özellikle. Eğer etkinleştirme problemi olmayacaksa ben bir araştırayım geçeyim o halde IoT sürümüne.

Hmmm lisans sorunu yaşamamak için sordum özellikle. Eğer etkinleştirme problemi olmayacaksa ben bir araştırayım geçeyim o halde IoT sürümüne.
Ha bir de benim size attığım direkt IoT Enterprise sürümü. Doğrudan onu kurarsanız işletim sisteminiz İngilizce olur, Türkçe yapamazsınız. Türkçe kullanabilmek için önce düz LTSC Türkçe sürümünü kurup sonradan IoT LTSC sürümünün anahtarını girmeniz lazım. Bu sayede bedava bir şekilde Windows 11 IoT Enterprise LTSC Türkçe lisansına sahip olacaksınız.

Bunu işletim sistemi olarak kuracaksınız. Kurulumu yaptıktan sonra etkinleştirme kısmına şu anahtarı gireceksiniz;

CGK42-GYN6Y-VD22B-BX98W-J8JXD

Bu kodu girince IoT Enterprise LTSC sürümüne geçiş yapacak ve otomatik olarak etkinleştirilmiş olacak.

Valla hocam benim bildiğim en hafif tiny11 var. Ben benim eski bilgisayarda tiny11 kullandım. Bilgisayar 4 GB RAM, 1000TB SSD, İntel Centrino duo ve ge force 8600GS vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…