En hızlı Chromium veya Firefox tabanlı tarayıcı nedir?

5481

Uzman
Makaleler
5
Chromium tabanlı ve Firefox Tabanlı en hafif tarayıcılar nedir?
Chromium olarak bence en hafifi ungoogled Chromium daha hafifi varsa yazın.

Firefox tabanlı olarak bilmiyorum, sizin öneriniz nedir? En hafif Firefox tabanlı tarayıcı olarak.

Son düzenleme:
Açıkcası şu an Brave kullanıyorum hız açısından gayet iyi. UnGoogled Chromium önermem. Ezbere yabancı forumlardan görüp damlıyorlar, Chrome Canary sürümünü temel aldığından aşırı kararsız bir sürümdür. Basit kullanıcıya bile düşünmeden öneren forum kullanıcıları var. Verilerinizin sorun yaşama ihtimali çok yüksektir. Yani gizlilik odaklı Chromium arayanlara Brave şu anlık en ideal seçenek.

Ama illa farklı bir şey arıyorum diyorsanız Thorium denediğim kadarıyla bayağı hafifti. Tabii Canary üzerine(yani günlük, saatlik güncelleme alan sürüm) ise onu da elemenizi öneririm.

Gecko altyapısını kullanan eski tarayıcılar var. Ama açıkcası ne eklenti desteği ne de siteleri hızlı giremediğinden en mantıklısı tamamen gizlilik odaklı LibreWolf veya Mullvad kullanmak.

Son düzenleme:
Chromium tarafında bence Thorium. Firefox tarafında forklar arası aşırı hız farkı yok diye biliyorum ama LibreWolf veya Waterfox olabilir.

Lütfen artık Thorium denen saçma tarayıcıyı önermeyin. Genellikle tek kişi tarafından geliştirilen ve aylarca güncelleme almayan bir tarayıcıyı burada önermek sağlıklı değil. Chromium güncel versiyonu 135, Throium güncel versiyonu 130 dur. Bakın chromiumchecker denen bir site var oraya girerseniz tarayıcınızın güncel sürümünü ve her sürümle gelen hangi güncellemeler var görürsünüz. 2 dakika da thorium indirip hemen denedim ve sonuç bu. Sırf biraz daha hızlı diye sağdan soldan duyma bilgilerle kritik güvenlik açıkları olan bir tarayıcıyı kullanmak akıl karı iş değil. İşin sıkıntılı noktası ise bu tarayıcı ne zaman güncelleme alacağı da belirsiz.

Firefox tabanlı tarayıcıların, tarayıcı motorunu geliştirecek kadar kaynağı ve insan gücü yok. Librewolf Firefox un telemetrilerini kapatarak piyasaya sürülen tarayıcıdır. Yine librewolf da uzun süre güncelleme almadığı zamanlar oluyor. Tavsiyem düz Firefox kullanın. Chromium tabanlı olarak Brave veya Vivaldi önerimdir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-06 115707.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
Ben zaten Thorium kullanın tarzı bir yorumda bulunmadım. Arkadaş en hızlı chromium tabanlı tarayıcıyı sormuş bende kendi fikrimi belirttim.

Firefox'u 2 saat about:config, Betterfox, ayarlar ve eklentiler ile adam edeceğime LibreWolf kurarım uğraşmam.

Chrome ve Firefox. Firefox kendi formları içinde kesinen hızlısı mı emin değilim ama Chrome dan eminim.

Chromium tarafında en hızlısı Thorium, Firefox tarafında en hızlısı Mercury'dir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…