Detaylar
Kim cevapladı?Yok.
miraçov
Üstün
İyi ki o coğrafyada doğmamışım.
Normal gelirdi o zaman emin olun.
Mideniz kaldırıyorsa izleyin.
Çok iyi canım çekti ya.
Video açılmıyor ya çıldıracam
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Ellerinize sağlık hocam. İnsanlae bunları nasıl yiyor ya?Merhaba, aklıma böyle bir konu geldi ve rehberini yazayım dedim.
İlk yemeğimiz tabii ki de Çin'den:
Eki Görüntüle 29536
Akrep çorbası, Çin'in guneyinde gelenekselleşmiş bir yemek. Pişirilirken zehri yok eden bir çorba. Ayrıca Çin'de sokak lezzeti olarak kızartılmış akrep de satılmakta.
Balut, döllenmiş ördek yumurtasından yapilan bir yemek. 17 gün bekletilen yumurtalar kaynatılarak servis ediliyor.
Canlı sinek larvaları ile dolu olan bir fermante koyun peyniri. İtalya'da seçkin restoranlarda servis edilmektedir.
Eki Görüntüle 29539
Hem görünüş hem de tat olarak pek de iğrenç gelmese de durian meyvesinin kokusu o kadar igrenc ki havaalanı girişlerinde yasaklanmış. Kokusunun çürük ete benzedigi soylenmekte.
Kızartılmış tarantula kısaca, Kamboçya'da yaygin olmasiyla birlikte sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor.
Milenyum yumurtası olarak da bilinen ördek veya tavuk yumurtaları kil, kül ve tuzdan hazirlanan yemek aylarca bekletiliyor. Yumurtanın beyazı kahverengine sarısı da yeşile donustukten sonra servis ediliyor. Çin'de rağbet gormekte.
Dev bir karıncanın yumurtasi ile hazirlanan bu yemek Meksika'da yaygin. Tadi keci peynirine benzer.
Sinnakji ismi verilen bu yemek canlı ahtapottan yapılıyor. Parçalara ayrılan ahtapot çeşitleri soslarla destekleniyor. Kucuk cubuklara sarilarak yenilen bu yemek Güney Kore'de gayet yaygin.
Butun yemeklere sansür attim, benim bile midem bulandı. İyi yemekler ne diyeyim![]()