En sevdiğiniz fantastik kitaplar, hikayeler, efsaneler nedir?

Yer
Cintra
Arkadaşlar bu sıralar bayağı bir fantastik eser açlığı çekiyorum. Bu sebeple çoğu önerinize açığım.

Fantastik kitap pek okumazdım ama Yerdeniz Büyücüsü ile başladım ve çok akıcı gidiyor şu an. Kitabın başına harita koymuşlar, karakter nereye giderse haritada bakıyorum. Keyifli oluyor.

Türk bir yazarın yazdığı baya da tutan bir eser var: Gümüş Yürek.

Normal ciltli basım:

Kutulu basım:

Yazarın Instagram adresine bak, baya tuttu.

Middle Earth'a başla. Bitirmen yıllar sürer.

Eğer manga bakarsan da Made in Abyss, Berserk, Akatsuki no Yona, Claymore gibi seriler fantazinin dibine vuruyor.

En son bitirdiğim metro serisiydi manga berserk başlamak istedim tekrardan bu aralar onu okuyorum hayatında şans vermemiş varsa açıp okusun ingilizceniz iyise paranız varsa Deluxe alın koleksiyon yaparsınız yoksa internette Türkçe çevirili bütün vol serileri var bence bir bakın.

Silmarillion. Fantastik edebiyatla aran varsa büyük ihtimal Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'ni okumuşsundur diye düşünüyorum. Hatta Silmarillion'u da okumuş olabilirsin ama ben yine de okumamışsın gibi önereyim. Silmarillion'la Orta Dünya'ya tekrardan girmeyi bir düşünebilirsin, Orta Dünya'nın tarihini anlatıyor ve en az Yüzüklerin Efendisi kadar sürükleyici bence.

Okuması, daha doğrusu okumasından çok başlaması zor olan bir kitap. İlk bölümlerde ağdalı bir dil söz konusu ve inanılmaz fazla isim karşına çıkıyor. O neydi bu neydi derken hala daha yeni isimler karşına çıkmaya devam ediyor ve hikaye hızla genişliyor. Biraz yıldırıcı olabilir ama biraz not alarak biraz üstüne düşünerek ilerleyince oturuyor. Kitabın ileri bölümlerindeki aşk ve savaş hikayeleri gerçekten çok etkileyici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…