En yaşanılabilir şehir neresi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmirhanRadicus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Makaleler
2
Kendinizi bir üniversite öğrencisi olarak düşündüğünüzde, şehir fiyatları, insanların kültür ve kalite seviyesi ve sosyal imkanlar açısından en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehirler nereler? Eskiden Eskişehir tam bir öğrenci kentiydi; fiyatlar çok ucuzdu, insanları nazik ve güzeldi, okumaya gelenler gerçekten çok iyi insanlardı. Ancak son birkaç yıldır, bizzat yaşadığım için biliyorum, fiyatlar eskisine nazaran çok daha pahalı (ekonomi haricinde ekstra bir artış var) ve eskiden okumak için gelen kitlenin yerini, büyük ölçüde ailesinin yanından kopup sabahlara kadar partileyip içmek isteyen insanlar aldı. Buna rağmen, bana göre hala güzel bir şehir. Sizin bu şekilde eleştiri yapıp önerebileceğiniz şehirler nereler?

Kendinizi bir üniversite öğrencisi olarak düşündüğünüzde, şehir fiyatları, insanların kültür ve kalite seviyesi ve sosyal imkanlar açısından en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehirler nereler? Eskiden Eskişehir tam bir öğrenci kentiydi; fiyatlar çok ucuzdu, insanları nazik ve güzeldi, okumaya gelenler gerçekten çok iyi insanlardı. Ancak son birkaç yıldır, bizzat yaşadığım için biliyorum, fiyatlar eskisine nazaran çok daha pahalı (ekonomi haricinde ekstra bir artış var) ve eskiden okumak için gelen kitlenin yerini, büyük ölçüde ailesinin yanından kopup sabahlara kadar partileyip içmek isteyen insanlar aldı. Buna rağmen, bana göre hala güzel bir şehir. Sizin bu şekilde eleştiri yapıp önerebileceğiniz şehirler nereler?
En yaşanır şehir bence İstanbul hocam.

Kira, fiyat, fazla nüfus sorunu var ama.
Hocam çalışma olanakları geniş, ücretsiz sosyal faaliyetler mevcut, 1 kere mahalleyi dolandığımda tüm pazar alışverişleri hissedilir bir fiyata gelmiyor (bence). Belki benim ekonomik durumum biraz iyi olabilir ancak ekonomik durumunuz sizin de iyi ise eğlenerek yaşaması kolay bir şehir.

İstanbul dışına çıkmamışsın diye düşünüyorum. Bir kere bir öğrenci İstanbul'da ev bulamaz ev. Normal adam bulamıyor.

Eskişehir, Konya. Emin ol diğer şehirlerde de fiyat artışı falan var. Oraya özgü değil yani.

Konya'ya laf edecek çıkacak şimdi. Arkadaşlar, kira ucuz yemek ucuz market ucuz. Ev kiraları da eh işte.

Son düzenleme:

Eskişehir'den vaz geçme. 81 seçenek arasından en iyisinin o olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle İstanbul'un ne kadar pahalı olduğunun farkında mısın? Üstüne bir de o şehrin kalabalığı, trafiği derken dışarıdan gelen insanı aşar o şehir. Kiraları zaten söylemiyorum bile. Eskişehir olabilir ama. Eskişehir'e birkaç defa gitmiştim, yaşanılabilir bir yer açıkçası.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt