sağlık olsun
Yetkin
EndeavourOS Cinnamon'da resim önizlemeleri gözükmüyor. Yalnızca boyutu küçük (800 kb civarı) resimlerin önizlemeleri gözüküyor. Hem klasör içerikleri hem de masaüstümde aynı sorunu yaşıyorum. KDE Plasma biraz daha hantal çalıştığı için ve varsayılan ayarlarını sevmediğim için Cinnamon ile kullanıyorum. Cinnamon, KDE'den biraz daha hafif ve sade. KDE nedense sistemimde bazen kasıyor. Bu sebeplerden dolayı KDE tercih etmiyorum. Sorunun çözümü için yardımcı olursanız sevinirim.
Güncelleme: Sorunu ChatGPT yardımıyla çözdüm arkadaşlar. Cinnamon, dosya yöneticisi olarak Nemo'yu kullanıyor. Ev klasörünü açtım, sol üstte ''düzenle'' yazan yere tıklayıp ''tercihler'' kısmına tıkladım. Açılan pencerede ''önizleme'' kısmına tıkladım. Önizlemeleri göster ayarını ''evet'' olarak işaretleyip 1 MB olarak ayarlanmış yeri 10 MB yaptım. Ayarlarım aşağıdaki şekilde. Varsayılan olarak 1 MB'mış ne yazık ki.
Güncelleme: Sorunu ChatGPT yardımıyla çözdüm arkadaşlar. Cinnamon, dosya yöneticisi olarak Nemo'yu kullanıyor. Ev klasörünü açtım, sol üstte ''düzenle'' yazan yere tıklayıp ''tercihler'' kısmına tıkladım. Açılan pencerede ''önizleme'' kısmına tıkladım. Önizlemeleri göster ayarını ''evet'' olarak işaretleyip 1 MB olarak ayarlanmış yeri 10 MB yaptım. Ayarlarım aşağıdaki şekilde. Varsayılan olarak 1 MB'mış ne yazık ki.
Son düzenleme: