EndeavourOS KDE Plasma uykuya geçme sorunu

Merhaba. Sizlere Linux Mint Xfce kullanırken yaşadığım uykuya geçme sorununu ve EndeavourOS KDE Plasma'dan farkını anlatacağım.

Sistemi 5 dk kullanmadığım takdirde uykuya geçecek şekilde ayarladım diyelim. Linux Mint Xfce kullanırken, YouTube'da video izlediğim esnada 5 Dk'nın ardından sistem kendini uykuya alıyor. EndeavourOS KDE Plasma'da ise, YouTube'da video izlediğim esnada 5 dk dolmuşsa bile, o an video oynatıldığı için uykuya geçmeye engel koyuluyor ve sistem uykuya geçmiyor. Sizce bu sorun neden olur? Hangisi normal?

Bazı uygulamalar KDE'nin bilerek uyumasına engel olabiliyor. Sağ altta güç veya pil simgesine basarsanız neyin engellediği gözükecektir. Bunun devre dışı bırakılıp bırakılamadığı hakkında bir fikrim yok maalesef. Biraz bakınayım, ona göre bir şey söylerim.

Sağ altta güç veya pil simgesine basarsanız neyin engellediği gözükecektir.
Evet, fark etmiştim. İlk mesajımda da yazdığım gibi, Linux Mint Xfce kullanırken, video oynatılsa dahi uykuya geçebiliyor. Bence bu normal değil. Ancak sizin de fikirlerinizi bilmek isterim. EndeavourOS KDE'de ise aynı Windows'taki gibi, video oynatılıyorsa uykuya geçmiyor, bu daha iyi benim için.

Evet, fark etmiştim. İlk mesajımda da yazdığım gibi, Linux Mint Xfce kullanırken, video oynatılsa dahi uykuya geçebiliyor. Bence bu normal değil. Ancak sizin de fikirlerinizi bilmek isterim. EndeavourOS KDE'de ise aynı Windows'taki gibi, video oynatılıyorsa uykuya geçmiyor, bu daha iyi benim için.
Evet o masaustu ortami ile alakali.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt