• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Enermax Revolution D. F. X 1350W güç kaynağının fanı sesli çalışıyor

EaglePaw46

Çalışkan
Selamlar, birkaç gün önce aldığım Enermax Revolution D. F. X 1350W PSU elime ulaştı. Test sistemi ile yaptığım denemede fan dönerken kayış sesi gibi bir ses ile karşılaştım, normal midir?

Çıkan sesin videosu:

Ses normal değil. CW ile alakası olabilir diye düşündüm ama dinleyince alakasız olduğunu farkettim. Gaming Gen TR'ye yazın ve değişim talep edin.

% kaç yükte bu sesi yapıyor? Bana normal gelmedi. İsterseniz servise gönderip baktırın bir sorunu olup olmadığına, çünkü çok yüksek RPM'de dönüyor duruyor, sonra yine çok yüksek RPM'de dönüyor. Daha çok RPM sorunu var gibi.

Alınan hiçbir ürün kusursuz gelecek diye bir kaide yoktur. Genelde sorunsuz bir ürünün size böyle gelmesi şanssızlık olmuş.

Yük önemli değil. Fanın tam yükte dahil böyle ses yaratmaması lazım. Belki WD40 ile çözülebilecek bir şey ama sıfır ürün olduğundan değişim öneririm.

Farkındayım aslında dikkat çekmeye çalıştığım nokta tek ses sorunu olmadığıydı. Fan normalden hızlı dönüyor gibi ses çıkartıyor hem de daha yeni açıldığı sıralarda.

Farkındayım aslında dikkat çekmeye çalıştığım nokta tek ses sorunu olmadığıydı. Fan normalden hızlı dönüyor gibi ses çıkartıyor hem de daha yeni açıldığı sıralarda.
Test bağlantısı olduğundan olabilir hocam.
İade/değişim için üreticiyle iletişime geçiyorum o zaman.

Ses normal değil. Cw ile alakası olabilir diye düşündüm ama dinleyince alakasız olduğunu fark ettim. Gaming.Gen.TR'ye yazın ve değişim talep edin.
İdefix üzerinden satın almıştım ve bugün teslim alalı 15 gün olmuş umarım sorun çıkartmazlar iade/değişim sürecinde.

Son düzenleme:
Şanssızlık olmuş biraz. Bir anda çok çok fazla satılan bir model oldu, hali ile şanssız birkaç kişide böyle sorunların ortaya çıkması normaldi. İade ediyorsunuz zaten.

Evet süreci başlatmanız en mantıklısı olur.

Evet süreci başlatmanız en mantıklısı olur.

Bugün gönderdim hocam sonuç bekliyorum. Sanırım daha önce markanın geri çağırdığı sorunlu bir seri var mış rulman ve yağ eksiltme sorununa sahip olan. O seriden kalanlardan biri denk gelmiş anladığım kadarıyla. Umuyorum satıcı olumlu yaklaşır ve sorunsuz hallederiz iade/değişim sürecini.

İşin kötü yanı bugünde sistemin son eksik parçası kasa gelmişken PSU iade/değişim süreci beklemek zorundayım keşke aldığım gün test edip daha erken başlatsaydım süreci. Şu an evde PSU'su olmayan bir oyun canavarı yatıyor.

En iyisini yaptınız hocam, ben de aynı PSU'yu alacağım. Sesi duyunca şaşırmıştım. Sonuçları çıkınca paylaşırsanız sevinirim; bu modeli düşünüp bu yazıyı okuyanlar için de yol gösterici olur. Servisin ilgisi vb. Şanssızlığa denk gelmiş; baya sağlam bir markanın, sağlam bir modeli çünkü. Umarım sıkıntısız bir şekilde yönetirler süreci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…