Enermax Revolution D. F. X 1350W güç kaynağının fanı sesli çalışıyor

Fan sesine olan ek sesi normal olarak kabul ederlerse diye diyorum. Yoksa zaten normal fan sesi o kadar dert edilecek bir ses sorunu oluşturamaz %100 yükte çalışmadığı sürece.

Evet dediğiniz gibi normal olduğunu söylediler;

Dear sir.

Based on the video you provided, after repeated listening, we have confirmed that the sound is caused by ball bearing friction.

This is considered a normal sound characteristic, as ball bearings produce a similar noise during operation.

However, this sound is usually not particularly noticeable because there is typically some distance between the ears and the Power Supply.

We suspect that due to the semi-fanless function, the fan may repeatedly stop and start under certain conditions (such as load or temperature), which makes the fan noise more noticeable.

This situation cannot be completely avoided at present.

However, we can confirm that the current sound level is still within the normal range.'

Sanırım elimde tutup kullanacağım bende kararsızım.

Bence ses ciddi bir sorun yaratmıyorsa kullanılabilir. Bozulmaya gidecek tarzda sorunu olsaydı, destek bunu belirtirdi diye tahmin ediyorum. Tabii, son karar size kalmış. Kendim de bu PSU'yu alacaktım, Bunu görünce biraz kararsız kaldım.

@EaglePaw46 hocam 1350w olan versiyonu almıştım ben de aynı sorunu yaşıyorum. İlk açılışta %100 döndüğü için rüzgar sesinin normal olduğunu biliyorum fakat arkaplanda aynı sizdeki gibi bir ötme sesi var. Size gönderilen tüm ürünlerde aynı sorun vardı galiba ve firma bunun normal olduğunu söylemiş ama rüzgar sesinin mi ötme sesinin mi hangisinin normal olduğunu tam anlayamadım. Sizce iade etmeli miyim çünkü ilk açılış haricinde fanlar duruyor sistemim fanları çalıştıracak kadar güçlü değil.

Hocam ötme sesinede normal dediler fan yapısı gereği bu sesi çıkartabilir tarzında bir savunması oldu enermaxın. Şu an 9070XT besliyorum bu PSU ile bir sorun yaşamadım kafamı yaklaştırınca yükte bazen duyuyorum sesi ama açıkçası pek önemli gibi gelmedi.

Ürünü geçen gün bende aldım. Aynı ses bende de var. Kasaya montajladım fakat fan hiç çalışmadığı için ses felan duyulmuyor. Yani dert edecek bir durum yok. Fanın çalışması için bilgisayarı zorlamak lazım. Zaten bilgisayar zorlanınca sistemdeki bütün fanlar tam gaz çalışacağı için Psunun fan sesi duyulmaz bile Gerçi benim sistem için bu PSU fazla, kolay kolay fan açmaz.

Bu arada ben kabloları örgülü olunca biraz kalındır diye tahmin ediyordum. Asus modellerinden felan kablosu daha ince sanki. Gerçi hiç Asus güç kaynağım olmadı ama videolardan kalın gibi izlenim aldım.

Hatta şu kablo klipslerinden sipariş verdim ama bizim psunun kabloları ince olduğundan güzel durmayacak gibi

Eski sistemimde Rampage marka bir PSU bulunuyordu ona nazaran ciddi anlamda kalın ve kaliteli kablolar. Bu tarz bir kelepçe yerine sleeved kablo almayı planlıyorum ben hem 24 pin için hem 3x8 ekran kartı kablosu için.

PSU'nun orijinal kablolarını kullanmak daha mantıklı bence, bana bir hayli kalın ve sert gibi geldi. Enermax'ın üst seviyelerinden bir tanesi zaten yeterli olmasaydı daha kalın yaparlardı diye düşünüyorum. Görünüş için alınacaksa başka tabii ki.

Sleeved kablo görünüş için zaten ek kablo PSU'dan çıkan orijinal kablo ile ekran kartı ve anakart arasına düşünüyorum. Malum 3x8 pin bağlantısı 3 kablodan veriyoruz ve kutudan yalnızca 1 tane 8 pin-8 pin kablosu çıkıyor diğerleri 8 pin - 2x8pin kablo ve hoş durmuyor kasa içerisinde.

Bir de ben bu güç kaynağını taktıktan sonra bir şey fark ettim işlemci mhz diğer 850w güç kaynağımda 5100mhzde sabit kalıyordu. Enermaxı taktıktan sonra 800-1300-2400-1100 sürekli değişiyor mhz. Cpuz ile işlemciyi stres testi yaptığımda 4800mhzde kalıyor. Ya güç kaynağından sonra oldu ya da mx6 macun almıştım güç kaynağı değiştirirken macunu yeniledim belki de ondan oldu bilemiyorum.

Yeni gönderilenler mi bu şekilde anlayamadım. 2 3 ay önce alanlar hiç ses yok sizinki gibi değil gönderin diyor. Odada klima yok psu ısındığı için her 5dk da bir fan çalıştırıyor ve %100'e yakın hızda dönüyor 10 15 saniye boyunca. Bu yüzden hem fan sesini hem de bu ıslık sesini net bir şekilde duyabiliyorum kasam yerde olmasına rağmen. Kasadaki diğer fanlar son hızda dönüyor fakat bu kadar rahatsız edici değil hiçbiri. Hiç memnun kalmadım psudan değişim değil direkt iade edeceğim. Değişim ürünü de büyük ihtimalle @EaglePaw46 gibi aynı olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…