Çözüldü Epic Games düşük indirme hızı DNS açınca düzeliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CRT_User

Yetkin
Merhaba, 100Mbit internet kullanıyorum çoğu zaman Epic'den oyun yüklediğim zaman 9-10 MB hızında indirme yapardım. Bugün de oyun indirirken indirme hızının 200-300KBlerde olduğunu fark ettim birçok yöntem denedim fakat fayda etmedi. PC'de yüklü duran Cloudflare WARP'ı açtığım anda indirme hızı 8-9MBlere yükseldi. ISP Türk Telekom. Modem arayüzünden 1.1.1.1 1.0.0.1 DNS yaptım ama fayda etmedi sadece WARP'ı açtığım zaman hız yükseliyor. Steam'de vs böyle bir sorun yok sadece Epic Games'de yaşıyorum bu problemi.

Çözüm
Epic neden sınırlasın ki? Türkiye özel bir şey mi yoksa farklı bir durum mu?

Ben de ona takıldım. Bant daraltma gibi bir şey mi var diye. Çünkü WARP açınca normal hızında indirmesi tuhafıma gitti. Herhangi bir şekilde kısıtlama ayar sorunu vs yok.

Evet 5 MB'de başlıyor fakat 200-300KB arasına kadar düşüyor bende de. Başta yazılımsal sandım, bir sürü ayar denedim, sildim yükledim vs. hiçbiri fayda etmedi fakat WARP açınca sorun çözüldü öyle yükledim ben de.
Ben de Epic açınca bütün interneti sömürüyor. Diğer aletler zor bela giriyor internete. Nefret ediyorum Epic Launcher'dan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum sizle alakalı değil, Epic Games ile alakalı. İndirme hızları sınırlanıyor. Sınırlamayı kaldırmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz:

Win + R > %localappdata% > EpicGamesLauncher > Saved > Config > Windows > Engine.ini (Sağ tık düzenle ile açın)

Açtığınız dosyaya şu komutları yazın:

[HTTP]
HttpTimeout=10
HttpConnectionTimeout=10
HttpReceiveTimeout=10
HttpSendTimeout=10

[Portal.BuildPatch]
ChunkDownloads=3
ChunkRetries=20
RetryTime=0.5

Komutları yazdıktan sonra kaydedip dosyayı kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Arka planda internetinizi etkileyen bir oyun veya video açık ise onu kapatarak indirmeyi deneyin.

Son düzenleme:

Bunu denedim işe yaramadı. DNS yani WARP'ı açmadan hiçbir şekilde indirme hızı yükselmiyor.

Bunu denedim işe yaramadı. DNS yani WARP'ı açmadan hiçbir şekilde indirme hızı yükselmiyor.
DNS değiştirmek işe yarıyorsa o şekilde indirmelerinizi yapabilirsiniz.

Düzenleme: Epic Games başlatıcısındaki Ayarlar > Tercihler kısmında "İndirmeleri kısıtla" diye bir seçenek var. Tiki kaldırıp tekrar deneyebilirsiniz.

Benimki de aynı şekilde hocam 100Mbit internet var Epic 5MB olarak başlayıp 100KB'lere kadar düşüyor WARP açınca 10 MB sabit oluyor ilginç gerçekten sınırlamaları da kaldırdım hâlâ aynı. Yıllardır Epic Games'in de bildiği bir sorun ki sitelerinde detaylıca anlatmışlar ama hala aynı bir ara Heroic Games Launcher kullanmıştım onda böyle bir sorun yoktu diye hatırlıyorum.

Epic neden sınırlasın ki? Türkiye özel bir şey mi yoksa farklı bir durum mu?

Ben de ona takıldım. Bant daraltma gibi bir şey mi var diye. Çünkü WARP açınca normal hızında indirmesi tuhafıma gitti. Herhangi bir şekilde kısıtlama ayar sorunu vs yok.

Evet 5 MB'de başlıyor fakat 200-300KB arasına kadar düşüyor bende de. Başta yazılımsal sandım, bir sürü ayar denedim, sildim yükledim vs. hiçbiri fayda etmedi fakat WARP açınca sorun çözüldü öyle yükledim ben de.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…