Çözüm Epic Games'te yavaş indirme hızı sorunu nasıl çözülür?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Epic Games'te indirme yaparken ne yazıkki diğer platformlara göre yavaş hızlarla karşılaşıyorsanız çözümü burada olabilir. Hadi adım adım başlayalım.

Öncelikle Epic Games'ten tamamıyla çıktığımızdan emin olalım. Çıkmadan önce veri kaybı olmaması için indirmeleri durdurmayı unutmayın.

Şimdi Windows'ta konfigürasyon dosyalarının tutulduğu %localappdata% klasörüne gidelim. Bunun için Başlat'a "%localappdata%" yazalım. Ve çıkan klasöre tıklayalım.

Eğer buradan bir türlü bulamazsanız dert değil. Aşağıdaki yolu Dosya Gezgini'ne yapıştırarakta hızlıca ilgili klasöre gidebilirsiniz. "kullanici_adi" yazan yere kendi Windows kullanıcı adınızı yazmalısınız.

C:\Users\...\AppData\Local

Şimdi bu klasörde "EpicGamesLauncher" klasörüne girin. Ardından bu yolu takip edin: Saved → Config → Windows. Windows klasörünün içinde varsa Engine.ini dosyasına sağ tıklayın ve not defteri ile düzenlemeyi açın. Epic Games makalesinde belirtilmeyen bilgi şu: Eğer Engine.ini dosyası yoksa kendiniz oluşturun. Dosya türünün metin belgesi değil "Yapılandırma Ayarları" olduğundan emin olun.

Şimdi açtığımız Engine.ini ayar dosyasının içine/sonuna aşağıdakileri yapıştırınız.

Kod:
[HTTP]
HttpTimeout=10
HttpConnectionTimeout=10
HttpReceiveTimeout=10
HttpSendTimeout=10
[Portal.BuildPatch]
ChunkDownloads=3
ChunkRetries=20
RetryTime=0.5

Kaydediniz ve kapatınız. Epic Games'i yeniden başlattığınızda yavaş indirme hızı sorunu çözülmüş olmalıdır. Herhangi bir sorun halinde konuya mesaj yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
Evet bunu ben de fark ettim. İki gün önce sırf ucuz diye Epic'den birkaç oyun aldım. Steam'de 40-50 Mbps ile indirebilirken, Epic'de bu değer 20-30 Mbps aralığındaydı. Ancak tabii Epic bu kusuru fiyat farkı ile fazlasıyla kapatmış diye düşünüyorum.

Sizin yine iyiymiş.

Ben Steam'de 60Mbps indirme hızına sahipken, Epic 5Mbps'yi geçmiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…