Bütçe
1000 TL

pars

Üstün
Makaleler
4
Yer
Aydın
Merhaba arkadaşlar. Geçen ay Epson L4160 yazıcım bozuldu. Orijinal mürekkep kullanıyorum. Sadece bir ay yazıcıyı kullanmamıştım. Şimdi çıktı alınca sayfayı dopdolu olacak şekilde bastırdığım halde amel defterim kadar temiz veriyor.
Epson L4160 yazıcı baskı yapmama sorunu nasıl düzeltilir?
Neden olmaktadır?

Bakım modu varsa. Yoksada kafa temizleme modunu çalıştırın.
Bakım modu var. Kafa temizleme var. Bakım moduna girince sadece kafa temizleme çıkıyor seçenek olarak yazıcının ekranında.
Bakım modunu başlat diye çıkmıyor.
Kafa temizleme modunu tam 46 defa çalıştırıp nozül kontrolü de yaptım gene düzelmedi.

Bir tane resim ya da belgeye sağ tıkla-yazdıra tıkla -açılan menünden yazıcı seçenekleri-açılan bölümden bakım sekmesi oradan da güçlü temizlemeyi seçip deneyebilirsin.

Bakım modu var. Kafa temizleme var. Bakım moduna girince sadece kafa temizleme çıkıyor seçenek olarak yazıcının ekranında.
Bakım modunu başlat diye çıkmıyor.
Kafa temizleme modunu tam 46 defa çalıştırıp nozül kontrolü de yaptım gene düzelmedi.

Yazıcı kafası donduysa teknik servise gitmen lazım.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 118
Güçlü temizlemeyi 2020 yılında bir kere kullandım sadece.
Ağzına kadar dolu olan mürekkep yarıya inmişti.
Ayrıca güçlü temizlemeyi birden fazla kullanınca yazıcı bozulmaz mı?

Güçlü temizlemeyi 2020 yılında bir kere kullandım sadece.
Ağzına kadar dolu olan mürekkep yarıya inmişti.
Ayrıca güçlü temizlemeyi birden fazla kullanınca yazıcı bozulmaz mı?

Güçlü temizlemede tank göstergesindeki iki çizgi arası kadar mürekkebi heba ediyor ama kafayı güzel temizliyor 1 defa yapınca ortalama 1.5 yıl götürüyor bu işlem yazıcıyı. Ben çok fazla çıktı aldığım için donma sorunu yaşamıyorum kağıt üzerindeki yatay ve dikey çizgiler eksik çıkan harfler için mecbur güçlü temizleme yapıyorum o şekilde düzeliyor.

Geçen bizim de başımıza geldi sayfanın yarısını çıkartıp yarısını çıkartmıyor. Epson'da sanırım bu durum kronik. Kafa temizliği ile olayı çözmüştük. Bu tür cihazlar sürekli servise gitmez. Genelde sorunlarını yazıcı kendisi halleder. Eğer ki sorunu cihaz çözmüyorsa daha fazla uğraşmadan bir servise götürmenizde fayda var.

Güçlü temizlemede tank göstergesindeki iki çizgi arası kadar mürekkebi heba ediyor ama kafayı güzel temizliyor 1 defa yapınca ortalama 1.5 yıl götürüyor bu işlem yazıcıyı. Ben çok fazla çıktı aldığım için donma sorunu yaşamıyorum kağıt üzerindeki yatay ve dikey çizgiler eksik çıkan harfler için mecbur güçlü temizleme yapıyorum o şekilde düzeliyor.
Geçen bizim de başımıza geldi sayfanın yarısını çıkartıp yarısını çıkartmıyor. Epson'da sanırım bu durum kronik. Kafa temizliği ile olayı çözmüştük. Bu tür cihazlar sürekli servise gitmez. Genelde sorunlarını yazıcı kendisi halleder. Eğer ki sorunu cihaz çözmüyorsa daha fazla uğraşmadan bir servise götürmenizde fayda var.
Yazıcımı 2019 yılında almıştım. Servise veremem artık 3 senelik garantisi 2022 yılında yani bundan 2 sene önce sona erdi.
Bundan 3 sene önce 2021 yılında yine kafası tıkanmıştı, Epson L4160 yazıcıyı ikinci defa kafa temizleme yapmamak için servise verdim.
Servis tamir edip eksilen mürekkebi kendi orijinal mürekkebiyle doldurmuştu.
Bir de benim yazıcı 2 değil tam 3 yıl garantiliydi.
Aydın Efeler Epson servisinde benimle görüşen Aydın Epson il müdürü hanımefendi orijinal mürekkep kullandığım için inanılmaz fazla sayıda teşekkür etti.
Çok özenli kullanmışsın diye ekledi.
Orijinal mürekkep kullanmayan müşterilerin garantisinin anında iptal olduğunu ve hiçbir şekilde tamir etmediklerini belirtti.
Özel solüsyonlarla baskı kafasının temizlendiğini ve eğer ise yaramasaydı baskı kafasını ücretsiz olarak değiştireceğini iletti.