Rehber Erazer MAJOR 15 X1 BIOS Kilidi Nasıl Kaldırılır?

ERD984

Gelişen
Yer
Istanbul
Arkadaşlar Merhaba, 2 Gün önce almıs oldugum Erazer MAJOR 15 X1 14900HX işlemcili laptopumu, bir türlü undervolt yapamıyordum. Ülkeye getirenlerle görüştüm, yetkili sevisle görüştüm, sordugum gelişmis BIOS ayarlarına girmenin bir yolu ya da bir tuş kombinasyonu var mı? Hiçbir bilgileri yoktu. Ben de başladım araştırmaya, malum HX Serisi bir işlemci alıp undervolt yapamamak ve bunu üreticinin kasıtlı olarak kapatması çok saçmaydı. Malum pazarda ve global anlamda cok kaynakta yok bu marka icin. Uzun bir gün mesaisi sonunda akşam kendi BIOS'unda ufak 2 değişiklik ile durmu hallettim.

Tabii sonuca yaklasmama en büyük etken @Recep Baltaşın başka bir baslıkta CSME System Tools v16.1 FPTW araçlarıydı çünkü bulamadım saatlerce.

• Bu paylaştıgı paket direk cihazın kendi BIOS'unu masaüstüne indirmemi sagladı.
  • Hemen AMIBCP 5.02 İle dosyayı acıp, BIOS içeriginde ENABLE Olan UNDERVOLT PROTECTION - OVERCLOCK LOCK Seçeneklerini DISABLE yapıp kaydettim.
  • Sonrasında kaydettigim dosyayı UEFITooL ile açıp farklı kaydederek, FPTW64 İle direk yazdım ve işlemcimiz özgür kaldı.
Detaylı resımlerini ve yapım anlatımlarını yarın ekleyecegim.

Undervolt öncesinde R23 Cinebench 29500 Bantlarında geziyordu ve 92'lere kadar geliyordu, şu an -125MW undervolt ile skor 32600 bandına cıktı, detayları gayet güzel bir şekilde paylaşacağım saglıcakla kalın.

Dosya Ekleri

• MAJOR UNDERVOLT -120.webp
    MAJOR UNDERVOLT -120.webp
    497,9 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık, aynı laptop bende de var. Detaylı rehberi heyecanla bekliyorum :).
Hocam şuan onu hazırlıyorum resimleri vs, ismi lazım degil başa bir yerdede denk gelmiştik, konuyu buradan devam ettirecegim cünkü yapmamdaki en büyük kaynakları burada buldum, herşeyi güzelce hazırlayıp anlaşılır ve kolay bir şekilde anlatıcam, :)

Bunu yaptığımızda batarya süresi uzuyor mu peki üstadım?

Hocam muhakak etkisi olacaktır ama ne kadar olur ne olur hiçbir şey söyleyemiyorum şu an, en büyük etkisi güc tüketimi azalıyor ve fan tabii ki daha az ve daha sessiz calısıyor, 60WH Pili var cihazın çok da bir şey beklememek lazım, şu an %100 şarj ile açtım 55 dakika olmus kalan pil %69 yaptığımda YouTube video web gezintisi, BALANCE Modda.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt