Istemiyoruz, biz Orta Doğu'ya ve Afrika'ya talibiz. Gavurlarla işimiz yok, sadece ümmetle olmalıyız. Pakistan, Afganistan, suudlar, yemen, Libya vs vs. ne işimiz var Hristiyan ülkeleri ile.

Bu şeylerin dinle bir alakası yok Afrika'da Hristiyan topluluklar veya farklı dinlere mensup kişiler var Orta Doğu bataklığı zaten bizim için bir cehennem oradan uzak durmak hepimiz için en mantıklısı oradaki sözde Müslüman insanlar daha kendi inandıkları dine göre hareket etmiyorlar yetiştirilme tarzlarına göre insan yargılayan ülkeler sayıyorsun Suudi Arabistan'dan başka yazdığın iyi ülke yok ki onlarda petrol zengini olduğu için iyiler kendilerine muhalif olduğu için cemal kaşıkçıyı öldüren suudlarla güvenilir iş yapılıp yapılamayacağı tartışılır.

Bu şeylerin dinle bir alakası yok Afrika'da Hristiyan topluluklar veya farklı dinlere mensup kişiler var Orta Doğu bataklığı zaten bizim için bir cehennem oradan uzak durmak hepimiz için en mantıklısı oradaki sözde Müslüman insanlar daha kendi inandıkları dine göre hareket etmiyorlar yetiştirilme tarzlarına göre insan yargılayan ülkeler sayıyorsun Suudi Arabistan'dan başka yazdığın iyi ülke yok ki onlarda petrol zengini olduğu için iyiler kendilerine muhalif olduğu için cemal kaşıkçıyı öldüren suudlarla güvenilir iş yapılıp yapılamayacağı tartışılır.
Inandıkları gibi hareket etselerde fark etmez. Sonuç aynı olacaktır...

Inandıkları gibi hareket etselerde fark etmez. Sonuç aynı olacaktır...

Sonuç aynı olmaz farklı olur bizim için bir değişiklik olmaz onlarla bizim bir alakamız yok arkadaş demiş ki ümmetle olmalıyız ama iş ülkeler ve milletler arası iş birliğine gelirse her ülke önce kendini düşünür bu bir istisna değil hayatta kalma kuralıdır biz kendimizden çok herkesi düşündüğümüz için kaybeden tarafız.
Biz Müslüman kardeşlerimizin ülkelerine yardım ederiz ama onların ülkelerindeki sorun düzeldiği zaman gidip batı ülkelerine petrol verirler.
Şu da kesin Birleşik Arap Emirlikleri dışında adamakıllı yönetilen bir Arap ülkesi yok aklı başında hareket eden ülkelerine yatırım yapan en iyi yönetim onlara ait turizm eğitim ve teknoloji için para ayırıyorlar ama onlar da emirlikler ile yani aileler tarafından yönetiliyor adı üstünde "Birleşik Arap Emirlikleri" ABD'nin Arap versiyonu gibi bir şey.
Benim demek istediğim şey kendini ilerletemeyen Arap ülkeleri bir bataklığa dönüşmüş ve diline hangi Müslüman ülke gelirse söylüyor ama aklı selim yöneticiler ile hareket eden Arap yöneticilerin bizimle hiç alakası yok adamlar kendi düzenleri ile ilgileniyor ki bizi ne yapsınlar para ve yaşayış olarak şu an beğenmediğimiz araplardan çok geride kaldık.