Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB ile tam üyelik hedefine odaklanan bir bakış açısıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Köprüden önce son çıkışın Türkiye olduğunu hatırlatıyoruz." dedi.
Türkiye'nin AB'ye girme gibi bir ihtiyacı aslında hiç olmadı ve olmayacak çünkü yapısı gereği bir birliğe üye olmadan ayakta durabilecek bir ülke ancak eskiden bugüne süregelen yanlış yönetim biçimlerini ele alırsak sanki onlara muhtaçmışız gibi bir algı yaratılıyor nüfus sorunlarını çözemiyorlar işçileri bile eskiden bugüne bizden karşılıyorlar insanları rahata çok alışmış feminizm adı altında insanlar zayıflatıldı şu an savaşa girseler kendilerini savunamazlar. Türkiye'nin AB üyeliğinin dile getirilmesinin yegane sebebi de budur ne zaman başları sıkışsa Türkiye'nin AB'ye üyeliği gündeme getiriliyor NATO da ABD'den sonra asker sayısı fazla olan biz varız Trump elini yavaş yavaş dışarıdan çekiyor bırak Avrupaya/Natoya Mali açıdan yeterli bütçe ayırmayı kendi ülkesindeki kurumlardan bile çalışanları çıkarmaya başladı haliyle Avrupa'yı Rusya'dan koruyacak bir bekçi aranıyor en uygun aday da biz görülüyoruz sanırsam.
Uzun lafın kısası biz ülke olarak kendimizi düzeltirsek ne AB'ye ne de Avrupa'daki ülkelerin herhangi bir yardımına ihtiyacımız olur AB üyeliği şu anki durumumuzda da bizim için çok da iyi olmaz diye düşünüyorum.
Istemiyoruz, biz Orta Doğu'ya ve Afrika'ya talibiz. Gavurlarla işimiz yok, sadece ümmetle olmalıyız. Pakistan, Afganistan, Suudlar, Yemen, Libya vs vs. Ne işimiz var Hristiyan ülkeleri ile.
Güncel olarak daha yeni Almanya Başbakanı Scholz AB Liderler Zirvesi’ne Türkiye'yi davet etti ve şunu dedi "Avrupalı ortaklarımızı da dahil ediyor olmamız çok güzel" Almanya bu işe olumlu bakıyorsa işler değişebilir diye düşünüyorum.
Aynı şekilde Polonya ve Sırbistan desteklediğini bildirdi.