• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Erdoğan'dan yeni evlenenlere 150.000 TL'lik faizsiz kredi açıklaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nefs İlmi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 76
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    kredi
Yani iki seçenek var: Evi Bosch'la donatmak ve uygun markalar (ki bunlar da kalitesiz değil)

Bakış açısı çok şeyi değiştiriyor ki senin forumdaki mesajlarını da biliyoruz yani.
Benim forumdaki mesajlarımda ne var mış güzel dostum? Benim bakış açım sıkıntılı yani. Kaliteli zannettiğin markaları kaç yıl kullanıp tecrübe ettin yaşın kaç?

Bir kur korumalı mevduat etmez bence .
150K büyük bir yükse evlenmeyin zaten.
Biraz fazla abartıyorsunuz sanki hocam. Yeni evliler 20-25 arası oluyor desek doktor olmadıkları sürece ortalama bu parayı denkleştirmeleri faiziyle beraber 1-2 yıla yakın alır. Küçük şehirlerde oturuyorsa olay ayrı fakat büyük şehirde (İstanbul, İzmir, Antalya...) bir çiftin güzel bir şekilde yaşayacağı en kötü kira 15000TL falan. Genele vuracak olursakta ülkedeki çalışanların çoğu asgari ücretli ve 35000TL bandında çalışan kişiler. Düşünceniz biraz yanlış gibi yaşadığımız ülkenin şartlarına biraz bakmak lazım.

Ve sanırsam böyle ödemesi ertelenen ve uzun vadeye yayılan krediler ekonominin belini doğrultmasını da zorlaştırıyor.
Yani öğrendiğin iktisat dersleri kapsamında şu varsa: eğer bu tür destekleri telafi edebilecek mekanizmalar varsa ve bunlar devreye sokmuşsa günü kurtarmak adına gelecek refahı biraz daha ertelemek -çok ciddi olmamak kaydıyla- mantıklı gibi görünüyor bana göre.
Tabii iktisat bilgim yok.

Yukarıda söylediklerim X ülkesi içindir.

Benim forumdaki mesajlarımda ne var mış güzel dostum? Benim bakış açım sıkıntılı yani. Kaliteli zannettiğin markaları kaç yıl kullanıp tecrübe ettin yaşın kaç?
Düşüncelerin aşırı subjektif ve realizmden uzak.

Ben zaten hiç yoktan iyidir dedim ama minnet duyulacak bir şey değil dedim . Milletle dalga geçer gibi 150K kredi vermeye çalışıyorlar. Verilen paraya beyaz eşya anca alınıyor. Daha evin diğer eşyaları hesapta yok. Bundan bahsediyoruz burada.

Düşüncelerin aşırı subjektif ve realizmden uzak.
Ben fizikçiyim. Realist olmayan bir düşüncemi gösterirsen fikrimi belirtebilirim. Zaten tartışma konularına giren biri değilim. Genelde öneri ya da teknik destek konularına bakıyorum. Benim nerede ne fikrimi gördün de realizmden uzak çıkarımını yaptın merak ediyorum. Karıştırıyor olmayasın ?

Bak böyle desen OK. 150.000 TL çok büyük para geliyorsa evlenme dedin. Bunun neresi mantıklı? Az para mı? Zaten kimse "başkanımız çok yaşa" demiyor.

Orasını anladım hocam zaten. Cevap verdiğim şey zaten "150000TL büyük bir masrafsa evlenmeyin o zaman" demeniz. Ülkedeki çoğu insan 35000TL civarında çalışırken "O zaman evlenmeyin" gibi bir laf ülke şartlarınca doğru değil. Çünkü ülkemizde yüksek maaş alan kesim azınlıkta ve alım gücümüz düşük.

Gerçekten uzun ömürlü olması ve ciddi anlamda sıkıntı çıkarmaması açısından Bosch alınmalı. Tabii bütçeyi zorlamıyorsa.

Şu anki kullandığımız tüm beyaz eşyaların markası Beko. En son 2008'de aldık ve nereden baksanız 20 yıllık eşyalar var.
Bunlarda sizin istediğiniz gibi Bosch marka. 2 adet fazla ürün var.

Bak böyle desen OK. 150.000 TL çok büyük para geliyorsa evlenme dedin. Bunun neresi mantıklı? Az para mı? Zaten kimse "başkanımız çok yaşa" demiyor.
Dediğim gibi hiç yoktan iyidir. İletişim kopukluğu olmuş benzer şeyleri söylüyoruz. Maalesef ülkemizde büyük bir çoğunluğun ortalama geliri malum katılıyorum. Açıkçası asgari ücret ve benzeri maaş alan birinin, belirli bir birikimi de olmadan evlenebileceğini düşünmüyorum kısaca.

Yani buradaki ikilem geliri iyi olanın zaten 150K’ya ihtiyacı yok. Geliri kötü olanı da 150K kurtarmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…