Ders çalışıyordum, bitirdim ve foruma baktım. Konuya denk geldim ve yazacak çok fazla şeyim olduğu için bir yerlerden başlamak istedim. Cennet vatanımızla ters orantılı bir milletimiz var. Coğrafyamız ne kadar iyiyse milletimiz o kadar kötü. İnsanımız devamlı bir art niyet peşinde. Forumda bile dediğim örneğe denk gelenler vardır. İnsanımız empati yoksunu olduğu için "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mottosuyla yaşıyor. Bu da sürekliliğin önünde büyük bir engel. Daha geçen gün 50 bine yakın mahkûm serbest bırakıldı; bu mu vatanımın adalet anlayışı? Bana kalırsa çoğunu idam ederdim zaten; hak etmiyorlar. Kadınlarımız, can güvenliği olmadan yaşıyor. Her an "başlarına ne gelebilir" tehlikesi ile baş başalar. Haber bültenlerinde her gün neler neler görüyoruz. Onun dışında öğrenciler, gelecek kaygısı çekiyorlar. Yurt dışındaki gibi devletimiz öğrenciye gereken desteği göstermiyor. Meclise günde bir öğün ücretsiz yemek teklifi götürülüyor, ret yiyor. Ama mülteci kontenjanı teklifi sunulsa kabul ederler. Ekonomiden, enflasyondan hiç bahsetmiyorum. Bu kadar berbat bir ekonomide insanlar "hobi" edinemiyorlar. Bilgisayar almak bile lüks olmuş. Laptoplarla çok içli dışlı olduğum için oradan örnek vereceğim; elle tutulur, geleceğe dönük laptoplar 50 bin TL bandından başlıyor, ne hobisi? İnsanlar hayatları boyunca bir ev, bir araba almak için çalışıyorlar. Bunca derdimizin arasında sorunumuz oyunların toplumu kötü etkilemesiyse diyecek bir sözüm yok.