Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Dostlar, selam. Bildiğiniz üzere şu son 1 hafta gerçek anlamda oyun dünyasında birçok can sıkıcı haberler geldi ve bunlardan biri de oyun mağazalarına yönelik derecelendirme ve kısıtlama muhabbetleri.
Ben kendi düşüncelerimi size aktarmak istiyorum. Öncelikle ben de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi vergimi veriyorum, seçim zamanında da gene başka bir vatandaşlık görevim olan oyumu da vereceğim, gene askerlik dönemi geldiğinde öyle ya da böyle bir şekilde askerlik yapacağım inşallah lakin ben bu ve bunun gibi temel vazifelerimi yapmama rağmen neden günün belli zaman aralıklarında "kafa dağıtmak" adına, hayatın zorluklarında bir nebze de olsa uzaklaşmak adında oynadığım oyunlardan uzaklaştırılmaya çalışıyorum? Tamam çocukların korunmasını isteyebiliriz lakin bunu dijital oyun platformlarını yasaklamaktansa sokakta birtakım önlemler, kurallar, caydırıcı cezalar vermek daha iyi değil midir? Düşünceleriniz veya içinizi dökmek isterseniz konuya beklerim hepinizi.
İyi Sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
10 yıldır vahşet dolu kanlı bıçaklı oyunlar oynayıp filmler izliyorum. Şu ana kadar birisine oynadığım ya da izlediğim şeylerin etkisinde kalıp zarar verme girişiminde bulunmak aklıma bile gelmedi. Oyun oyundur. Gerçek de gerçektir.

Bunlardan etkilenip bunu gerçekte yapmaya kalkışanlar idam edilmeli. Bunu yapmalarında etken olan şey oyunlar falan değil orası zaten ayrı. Zihinsel olarak sıkıntılılar.

Dün 60 yaşındaki biri miras yüzünden kardeşini vurmuş. Bu 60 yaşındaki eleman her Allah'ın günü GTA mı oynuyor? Yoo. Haberleri de yasakla onlarda da silah var. Dizileri de yasakla. Hatta polisleri de yasakla silah taşıyor. Çocuk belki etkilenecek polisin taşıdığı silahtan. Böyle saçma salak bir mantık olabilir mi ya? Kuş kadar beyni olmayan insanlara böyle yetkiler verildiği sürece... Neyse, 18 yaşımda hapse girmek istemiyorum.

10 yıldır vahşet dolu kanlı bıçaklı oyunlar oynayıp filmler izliyorum. Şu ana kadar birisine oynadığım ya da izlediğim şeylerin etkisinde kalıp zarar verme girişiminde bulunmak aklıma bile gelmedi. Oyun oyundur. Gerçek de gerçektir.

Bunlardan etkilenip bunu gerçekte yapmaya kalkışanlar idam edilmeli. Bunu yapmalarında etken olan şey oyunlar falan değil orası zaten ayrı. Zihinsel olarak sıkıntılılar.

Dün 60 yaşındaki biri miras yüzünden kardeşini vurmuş. Bu 60 yaşındaki eleman her Allah'ın günü GTA mı oynuyor? Yoo. Haberleri de yasakla onlarda da silah var. Dizileri de yasakla. Hatta polisleri de yasakla silah taşıyor. Çocuk belki etkilenecek polisin taşıdığı silahtan. Böyle saçma salak bir mantık olabilir mi ya? Kuş kadar beyni olmayan insanlara böyle yetkiler verildiği sürece... Neyse, 18 yaşımda hapse girmek istemiyorum.

Bu kadar nefretin kaynağı belki de on senedir oynadığınız kanlı bıçaklı oyunlardan geliyordur mesela? Yaşadığımız çağ teknoloji çağı daha konuşamayan bebek elinde telefonla yemek yiyor. Böyle bir bebeğe, bakın çocuk demiyorum, bebeğe kanlı vahşetli şeyler izletirseniz tabii ki olumsuz sonuçları olacaktır. Tamamen yasaklanması bence de saçma ama çocukların erişmesinin bu kadar kolay olmaması gereken birkaç önlem alınabilir. Oyun üzerinden çocukları kandırıp taciz tecavüz haberlerini de görüyoruz. Bunun önüne geçilmesi lazım fakat mantıklı adımlarla bunu sağlamalıyız.

Ders çalışıyordum, bitirdim ve foruma baktım. Konuya denk geldim ve yazacak çok fazla şeyim olduğu için bir yerlerden başlamak istedim. Cennet vatanımızla ters orantılı bir milletimiz var. Coğrafyamız ne kadar iyiyse milletimiz o kadar kötü. İnsanımız devamlı bir art niyet peşinde. Forumda bile dediğim örneğe denk gelenler vardır. İnsanımız empati yoksunu olduğu için "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mottosuyla yaşıyor. Bu da sürekliliğin önünde büyük bir engel. Daha geçen gün 50 bine yakın mahkûm serbest bırakıldı; bu mu vatanımın adalet anlayışı? Bana kalırsa çoğunu idam ederdim zaten; hak etmiyorlar. Kadınlarımız, can güvenliği olmadan yaşıyor. Her an "başlarına ne gelebilir" tehlikesi ile baş başalar. Haber bültenlerinde her gün neler neler görüyoruz. Onun dışında öğrenciler, gelecek kaygısı çekiyorlar. Yurt dışındaki gibi devletimiz öğrenciye gereken desteği göstermiyor. Meclise günde bir öğün ücretsiz yemek teklifi götürülüyor, ret yiyor. Ama mülteci kontenjanı teklifi sunulsa kabul ederler. Ekonomiden, enflasyondan hiç bahsetmiyorum. Bu kadar berbat bir ekonomide insanlar "hobi" edinemiyorlar. Bilgisayar almak bile lüks olmuş. Laptoplarla çok içli dışlı olduğum için oradan örnek vereceğim; elle tutulur, geleceğe dönük laptoplar 50 bin TL bandından başlıyor, ne hobisi? İnsanlar hayatları boyunca bir ev, bir araba almak için çalışıyorlar. Bunca derdimizin arasında sorunumuz oyunların toplumu kötü etkilemesiyse diyecek bir sözüm yok.