Merhaba arkadaşlar. Dün N11 üzerinden Samsung Galaxy S23 FE 256 GB telefon sipariş ettim. Bu telefonda eSIM desteği mevcut.
Mevcut Turkcell hattımı 2017 yılında almıştım. 2022'nin sonlarında da kendime devrettim. SIM kartım ise hattı ilk aldığımda verdikleri 4.5G Nano SIM kart. Nano SIM kartlar S23 FE'de sorunsuzca kullanılabiliyor, yani eSIM şart değil.
Peki sırf fiziksel bir SIM kart kullanmamak için eSIM'e geçilir mi?
Merhaba arkadaşlar. Dün N11 üzerinden Samsung Galaxy S23 FE 256 GB telefon sipariş ettim. Bu telefonda eSIM desteği mevcut.
Mevcut Turkcell hattımı 2017 yılında almıştım. 2022'nin sonlarında da kendime devrettim. SIM kartım ise hattı ilk aldığımda verdikleri 4.5G Nano SIM kart. Nano SIM kartlar S23 FE'de sorunsuzca kullanılabiliyor, yani eSIM şart değil.
Peki sırf fiziksel bir SIM kart kullanmamak için ESIM'e geçilir mi?
İkisi için de geçiş çok kolay. Hatta yanlış hatırlamıyorsam müşteri hizmetlerine ulaşmadan dahi yeni hattı tanıtabiliyorsunuz.
Geçmemek için tek sebebiniz mobil imza ve telefonu resetleme muhabbeti olabilir. Telefonu sıfırladığınız veya eSIM'i kaldırdığınız durumlar için size verilen QR kodunu 3 kez kullanabiliyorsunuz. Eğer sürekli bunları yapıyorsanız uğraştırabilir.
eSIM'e geçtiğinizde SIM kullanımı deaktive ediliyor yani tekrar SIM'i kullanmak istediğinizde yeni kart almanız gerekiyor.