Eşit Ağırlık ve Sözeller AYT Edebiyat nasıl çalıştı?

Makaleler
3
Yer
İznik
Merhabalar, forumda Eşit Ağırlık ve Sözelden YKS'ye girip AYT Edebiyat dersine belirli bir süre ayıran üyeler nasıl çalıştı AYT Edebiyat dersine? Verebilecekleri öneriler var mıdır? Ne kadar ve nasıl çalışıp kaç net çıkardılar?

İslamiyet öncesi/sonrası, halk ve divan edebiyatı olmak üzere bu dört konu başlığını detaylıca çalış. Ardından Tanzimat, Servetifünun, Fecriati ve Cumhuriyet dönemi özelliklerini ezberle. Cumhuriyet dönemi topluluklarına hakim olmalısın. Bu topluluklar: yedi meşaleciler, garipçiler, maviciler, ikinci yeniciler şeklinde ilerliyor. Topluluklardaki yazarların önemli eserlerini ezberle ve not al.

Tüm dönemlere ve yazarlara yeterince hâkim olduktan sonra belirli bir süre soru çöz ve bildiklerini soruların altlarına yazmayı unutma ki tekrar yapabilesin. Bir soru bankasını bitirmeni öneririm. Sonrasında branş denemeleriyle süreci devam ettirmeye çalış.

Edebiyat denemelerinde netlerim genel olarak 22/2, 21/3 şeklinde ilerliyordu. Lâkin asıl önemli olan sınav günü ve senin bildiklerini ne kadar aktarabileceğindir. Sınav gününe kadar çok iyi netler yapıp, sonuçlar açıklandığında nasıl 5-6 yanlış yaptım diyebilirsin. Ben bunu yaşadım. Tavsiyelerim genel olarak bu şekilde. Başarılar!

Son düzenleme:
Kadir Gümüş'ün hafıza teknikleriyle edebiyat kitabını almanı ve o oynatma listesini izlemeni tavsiye ederim. Ama önce normal bir şekilde başka oynatma listesinden dinle ya da okuyarak çalış, çünkü orada bütün ayrıntılar yer almıyor.

Telefonuna edebiyat için bir sürü uygulama var onları indirmeni tavsiye ederim. Boş zamanlarında telefondan yazar eser sorusu çözebilirsin ve pekişmiş olur.

Kadir Gümüş'ün hafıza teknikleriyle edebiyat kitabını almanı ve o oynatma listesini izlemeni tavsiye ederim. Ama önce normal bir şekilde başka oynatma listesinden dinle ya da okuyarak çalış, çünkü orada bütün ayrıntılar yer almıyor.

Telefonuna edebiyat için bir sürü uygulama var onları indirmeni tavsiye ederim. Boş zamanlarında telefondan yazar eser sorusu çözebilirsin ve pekişmiş olur.
Hocam merak ettim de kaç k yaptınız acaba?

Edebiyata çalışan dostlarım genellikle o yazarların kitaplarını okuyordu. Kaynak 345 çözüp ölümüne deneme geçmişlerdi. Edebiyatta aslolan şey tekrar etmek. Tekrar için de aldığın notları sürekli göz önünde tutman lazım.

Geri
Yukarı Alt