Eski bataryalar tehlikeli hâle gelir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 151
  • Etiketler Etiketler
    eski gelir
Makaleler
1
Hocalarım, merak ettiğim bir şey var. Forumda bu konuda bilgisi olanlar vardır. Bazı 9-10 yıllık, eskiden kalma ve bataryası içine gömülü olan telefonlar var. Bu tarz cihazların bataryası zaman geçtikçe tehlikeli hale geliyor mu? Bazı araştırmalar yaptım; bataryanın ömrü 4-5 yıl olarak belirtiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, oluyor. Cekmeceye attigim LG G2 vardi. USB'den bagladigim mikroskop icin ekran olarak kullaniyordum. Kendi ekrani olan mikroskop alinca birakmistim oyle. Gecen cekmeceyi kurcalarken arka kapagin acildigini ve bataryanin balon gibi sistigini farkettim. Yine ucuz P47 diye satilan kulakliklardan vardi bir tane. Kullandigim kulaklik bozulursa diye hep kenarda tutuyorum bunlardan bir tane. Onunda bataryasi sismis ve yan tarafi acilmis oyle beklerken.

Bataryası çıkmayan eski bir cihazı almak parayı çöpe atmak olur mu yani abi?

Bataryası çıkmayan eski bir cihazı almak parayı çöpe atmak olur mu yani abi?

Maalesef evet. Telefon, kulaklık vb gibi aletlerde orijinal batarya bulmak cok zor ve pahali. Yani bir şey almayi dusunuyorsan bir tanede batarya alacakmis gibi dusun. Orijinal batarya bulabiliyor musun ve fiyati nedir diye arastir. Aleti alirken o fiyatı da ekle uzerine. Yoksa ekonomik olmaktan cikabilir.

Keşke bataryası çıkan şeylerin devri bitmeseydi. Bozulunca yenisini alıp takıyordun, tamirciye gidince basit bir şeyin bataryasını bile 700-800 istiyor.

AB bu konuda ureticilere baski yapmaya calisiyor aletlerin bataryalarinin degistirilebilir yapilmasi icin. Eger olursa tum aletlerde yine ayni sekilde olabilir. Umarim olur bu. Yine urunler icin belirli batarya sekil ve boyut standardi getirirse bu tur bataryalarin uretimi de standartlasir. O zaman aletler icin batarya arama derdi bitebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…