Eski bilgisayar nasıl Minecraft sunucusu yapılır

EsatKa

Üstün
Makaleler
44
Eski bilgisayarımı arkadaşlarla Minecraft girmek istediğimiz için sunucu yapmak istiyorum. Aslında eskiden hep Aternos ile sunucu açardık ancak Aternos biraz bozulmuş. Direkt olarak eski bir bilgisayarı sunucu olarak kullanmak daha mantıklı geldi. İnternet'te bulunan bilgilere göre İnternet hızım gayet yeterli. Bu arada modlu oynayacağız.

Fabric ya da Forge ne kullanıyorsanız onun sunucu versiyonunu kurun. Birbirinize Zerotier gibi bir VPN hizmeti ya da Cloudflare Tunnel ile bağlanabilirsiniz.

Eski bilgisayarınızın işlemcisi ne bilmiyorum ancak son sürümlerde modlu açarsanız lag oluşabilir. Yine de denemeden bilmek zor.
Forge mu kuracaksınız Fabric mi? Eğer mod paketiyse direkt paketin linkini de atabilirsiniz.

Eski bilgisayarınızın işlemcisi ne bilmiyorum ancak son sürümlerde modlu açarsanız lag oluşabilir.

Detay vermeyi unutmuşum. Sistem aşağıda:
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 420 1 GB (Overclock var.)
İşlemci: Intel E6300 @2.80 GHz (Overclock ve BIOS ayarları sayesinde 3 GHz'leri gördüm.
RAM: 2x2 4 GB 800 MHz RAM

Forge mu kuracaksınız Fabric mi? Eğer mod paketiyse direkt paketin linkini de atabilirsiniz.

Vallahi şu anda hangi modlar ile oynayacağımız hiç belli değil. Belli olursa güncelleme yaparım.

Bu arada, sunucu 7/24 açık kalmayacak. Gün içinde 2-3 saat falan oynayacağız.

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 420 1 GB (Overclock var.)
İşlemci: Intel E6300 @2.80 GHz (Overclock ve BIOS ayarları sayesinde 3 GHz'leri gördüm.
RAM: 2x2 4 GB 800 MHz RAM[/SPOILER]
Öncelikle ekran kartı, sunucu açarken kullanılmıyor. Çoğu modlu sunucunun kendisi minimum 4GB RAM isterken eğer Windows kullanıyorsanız bunu nasıl karşılarsınız muamma.

Dahası işlemcinizin de yeteri kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Yine de denemek daha tatmin edici olur, ancak çok da ümitlenmeyin.

Öncelikle ekran kartı, sunucu açarken kullanılmıyor. Çoğu modlu sunucunun kendisi minimum 4 GB RAM isterken eğer Windows kullanıyorsanız bunu nasıl karşılarsınız muamma.

Dahası işlemcinizin de yeteri kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Yine de denemek daha tatmin edici olur, ancak çok da ümitlenmeyin.

Peki, Ryzen 3 5300U ve 20 GB RAM'e sahip bir dizüstü bilgisayar var. Bunda nasıl olur?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt