Eski bilgisayarlar için en iyi işletim sistemi nedir?

antalyalii

Çalışkan
Bilgisayarım HP Compaq NX6125 EK177ES#AB8. Yaklaşık 2024'den beri elimdeki tek bilgisayar. Yeni tarayıcı kurup Techolay'a girmeye çalıştığım zaman çok zor çalışıyor modern siteler. CPU kullanımı %100'e çıkıyor. Bazen de captchalar çalışmıyor. En iyi işletim sistemi ne olabilir bu bilgisayar için? Windows 7, Vista, Linux Mint XFCE, AntiX Linux denedim şu ana kadar. Şu anda XP kurulu.

Arch Linux.

Yani bundan daha hafifini zor bulursun. İllaki Windows kullanacağım dersen Windows ME kurabilirsin. Ya da 98. Ama onda da browser desteği olmaz. Belki supermium çalışır, ME ile uyumluydu galiba.

Arch Linux.

Yani bundan daha hafifini zor bulursun. İllaki Windows kullanacağım dersen Windows ME kurabilirsin. Ya da 98. Ama onda da browser desteği olmaz. Belki supermium çalışır, ME ile uyumluydu galiba.
Teşekkürler hocam, Arch deneyeceğim.

Puppyos kurtarırmı diye dusumuyorum.
Minimum 20/25 senelik PC dostum zor. W7 enbeded belki.
Windows 10 destegin bile kesildigi zamanda, digerlerini dusunmek bile istemem.

Arch Linux kur. Archinstall ile dosya sistemi Ext4 olsun, 4 GB swap alanı oluştur. Muhtemelen Archinstall bunu tespit eder; ama edemezse grafik sürücüsü için xf86-video-ati paketini kur. Pencere yöneticisi olarak IceWM, tarayıcı olarak BadWolf kullan. Ayrıca zRAM kullanın (nasıl yapılıyor emin değilim, yapay zekadan yardım alınız). Ayrıca RAM maksimum kullanıldığında sistemin kilitlenmemesi için EarlyOOM kullanın; bunun da detayını bilmiyorum, yapay zekadan yardım alınız. İnternet ile ilgili sorun yaşarsanız b43-fwcutter paketini kurun. Mümkünse kurulumu ve sonraki adımları Ethernet ile yapın, sonrasında Wi-Fi'a geçin. Çekirdek olarak Linux LTS kullanın. Video için ise yt-dlp + mpv kullanın; videoyu MPV içerisinde izleyin, bu sistemi çok daha az yorar. Arch Linux 32-bit kurarsan belki daha performanslı olabilir ama 32-bit kurulumu daha karmaşıktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…